Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Elképzelhető, hogy a német...

Elképzelhető, hogy a német nyelvben eltörlik a nemeket, és csak semleges nem lesz?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy a gendersemlegesség, és a nagyobb elfogadás érdekében eltörlik a nemeket a nyelvben, és csak semleges nem lesz. Igaz lehet w hír?

2022. nov. 6. 12:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

#10 Én egy saját trükköt alkalmaztam. A hímnemű szavakat kékkel húztam alá, nőneműt pirossal. Semlegest sárgával. Nekem ez segített.

A saját szótárnál, már olyan színnel írtam le németül.

2022. nov. 6. 14:39
 12/16 anonim ***** válasza:
Az angol egy germán eredetü nyelv. Idövel eltörölték a nemeket, szóval leegyszerüsitették. De ez nem egyik napról a másikra történt. Több száz év kellett nekik.
2022. nov. 20. 03:26
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem jól értelmezted a hirt.

Pl: der Gast-vendég

A szó magában férfi, de a vendég lehet nö is.

Mert olyan nincs hogy " die Gastin-vendégnö"

Igy kell most németben genderesen fogalmazni.

És soha nem fogják eltörölni, mert az egész nyelvtan a nemekre alapozódik. Ha valaha eltörölnék, akkor úgy mint az angolban.

2022. nov. 20. 03:37
 14/16 anonim ***** válasza:
Angolban már törölték. Mostmár semleges nemeket tanítanak a külföldieknek.
2022. nov. 22. 13:25
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
14-es: bezony, az angolok már elestek, ott a woke kurzus már eltörölte a nemeket, már minden főnév semleges nemű, és sē, thæt, és sēo helyett csak a the-t használják...
2022. nov. 22. 14:45
 16/16 anonim válasza:
nem.
2022. dec. 15. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!