Az állami cégeknél/állami területeken miért vezették ki a home office munkavégzést?
A szomszédunk a Máv-nál dolgozik, magasabb pozícióban.Mondta,hogy a vállalatnál teljesen kivezették a home office-t.A Covid után lett nekik heti 2 nap HO, viszont most azt is elvették tőlük.
Én is ho-ban dolgozom, meg a férjem is.A férjemnek a Covid előtt is volt heti 2 nap.Nekünk viszont alapból nem, csak vezetői engedéllyel.
A Covid után viszont már csak heti 1 nap a kötelező.A férjem munkahelyén meg 2 hetente 1 nap.
Sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok,később kelek, meg van időm főzni, mindig frissen főzött ételt eszünk.A gyerekekkel is több időt tudok tölteni.A házban is könnyebb rendet tartanom.
Meg például, a anno 2 autót kellett fenntartanunk, most viszont már elég egy is.Sok pénzt megspórolunk ezzel.
Az állami területek, cégek megütik a bokájukat.A fiatalok nem fognak pályázni olyan helyekre, ahol abszolút nem lehetséges a home office.
Ez engem is érdekelne, hogy úgy általában miért vezetik ki a home officet. Vidéken lakom, faluban, a legközelebbi város 1 órára van + a városon belüli közlekedés. Ez napi 3+ óra csak az utazás, de ezen felül kell a készülődés (ébredés, étel, smink). Vagy választhatom azt, hogy albérletbe költözök, és a fizetésem jó részét elveszítem, cserébe azért, hogy több időm legyen. Időm nem lenne továbbképezni magam másképp.
De szerencsére ez csak egy elmerengés, nem így áll a helyzetem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!