Megmondaná valaki, melyik az a segély, ami 70-80 ezer Ft havonta?
Nos,csak azért kérdezem,mert ezen az oldalon sokan írják,hogy a "cigány" bolond lenne dolgozni,mert a segélye annyi mint másnak a fizetése.Volt olyan hozzászólás,ahol konkrétan ki is volt írva ,hogy 70-vagy 80 ezer forint az a bizonyos segély.
Hát én ismerek néhány segélyt,de azok messze alul múlják a minimálbér összegét és nem hinném,hogy létezik külön "cigány segély",aminek ilyen magas az összege.Ha meg netán valaki a családi pótlékra célzott,nos,az nem segély!
Tehát kíváncsi vagyok,hogyan nevezik azt a bizonyos 80-ezer forintos rendszeres segélyt??Bár sejtem,hogy nem fogok normális választ kapni,mivel ilyen segély nyilvánvaló,hogy nem létezik.Azért kíváncsian várom a magyarázatokat,hogy akkor hogy a nyavalyába kaphat valaki annyi segélyt,amennyi másnak a fizetése?
A rendszeres szociális segély maximális összege 2010 január 1-től 60236 Ft: [link]
Érdekes módon, nálunk valahogy a szoc.segélyt és nem a RÁTot kapják, és a szoc.segély maximumát.
Plussz megkapják hozzá a lakásfenntartási támogatást, aminek az összege több tényezőtől függ, itt általában 6000 ft-ot adnak.
Kapják a rendszeres és rendkívüli gyermekvédelmi támogatást.
Évente 4szer rendkívüli szoc. segélyt.
Plussz itt még adnak ingyen tüzelőt ezek mellé.
Így kaphatnak 70-80 ezer forint segélyt egy hónapra átlagolva.
A családi pótlék valóban nem segély, és azt ezen felül kapják.
A kérdezőnek igaza van,erős túlzás van a segélyek terén.
A nagy többség 28500 forintot kap.Ebből próbáljon ,meg valaki megélni!
Mindenki megkapja a 60ezer forintot fejenként, ez nem titok, bármelyik cigány elmondja neked ha megkérdezed. Mellette lopnak fát, terményeket, fémet, meg bontott téglákkal üzletelnek. A tehetősebb meg droggal is.
Az uzsorás már egy magasabb szint, de az alapja ugyanez.
Én írtam, ne keresem vissza, ha segélyt írtam, helytelen, a munka nélkül elérhető jövedelemre gondoltam,
term. a családi pótlék nélkül, hisz az mindenkit megillet.
Hogy ez hogyan jön össze az előttem szólók leírták, bár a végeredmény szempontjából, az eredeti szövegkörnyezetben nincs jelentősége.
Asszem azt is írtam, hogy minden tiszteletem a kivételnek.
"Megmondaná valaki, melyik az a segély, ami 70-80 ezer Ft havonta?"
A gyakorlatban a rendszeres szociális segély. Ennek összege ugyanis = a családban lévő fogyasztási egységek száma * nyugdíjminimum * 0,9. Ez egy nagyobb családban lehet 70-80, vagy akár 100 ezer is.
DE: a gyakorlatban 70-80 ezret ilyen módon egy 4-5 tagú család kap. Tehát nem fejenként 70-80 ezer lesz a segély értéke, hanem fejenként 20-30 ezer. Sosem értettem, miért gondolják, hogy ebből olyan fényesen meg lehet élni.
"Ha meg netán valaki a családi pótlékra célzott,nos,az nem segély!"
Na ez az, amit az itteni, az orruk hegyéig se látó kretének sosem fognak megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!