Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha egyetlen dolgot váltosztatn...

Ha egyetlen dolgot váltosztatnál a Magyar történelmen mi lenne az?

Figyelt kérdés
2010. szept. 27. 19:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Árpádot továbbküldtem volna párszáz kilométerrel, svájcig :)
2010. szept. 27. 19:41
 12/24 A kérdező kommentje:
:D Ez az elképzelés nem olyan hülyeség :) elenénk ott 800 év fügetlenségben :D
2010. szept. 27. 19:45
 13/24 bumbi02 ***** válasza:

ha trianont változtatnád, az csak "tünetikezelés"... nem trianont kell, mert ha nem akkor és ott bekövetkezik az később.. akár fegyveres kiválással, akár II vh utáni békénél.. tehát trianon elözményét kéne kiirtani..

amugy igen, én is valami hasonlót változtatnék, amivel a nagy magyarország fenn maradna... mondanám mohácsot, de valószinüleg ott se pont azon az egy csatán uszott el az ország.. ha akkoriban kapunk külföldi segitséget európa védéséhez akkor talán jobban alakulunk.. vagy az 1848as törvényekbe nemzetiségeket kielégitő dekrétumokat létrehozni.. akár már akkor felhozni a föderalizmust (nem csak emlités szinten hanem konkrét előre lépések) mert trianon közelében (1918-20, azt követő években) már mindenki feltudta vetni h trializmus kéne erdély-román-magyar, vagy föderalisztikus, de az má késő volt.. előzőleg taln gyógyir lett volna..

de igazából változtatnék ott hogy nem venném fel a kereszténységet

2010. szept. 27. 19:59
 14/24 anonim ***** válasza:
1944 október 15.én a gaz nyilasok, élükön a véresszájú tömeggyilkos szálasi ferenc (direkt kisbetűvel írtam!!) átvette az irányítást náci segítséggel!!! Ezt nem kellett volna!!!
2010. szept. 27. 20:01
 15/24 A kérdező kommentje:

Az utolsó elötinek szol

Mért váltosztatnál a kereszténységen?

Talán muzulmán valásu vagy(nem mint ha gyülölném öket csak meglepet amitt mondtál)

2010. szept. 27. 20:05
 16/24 A kérdező kommentje:
A Magyar történelemben 1000 meg 1000 dolgot lehetet volna váltosztatni mégis nem tudjuk a következményeket ha pl egy olyan dolgon váltosztatnák mint pl a Trianon akkor a harcok (szerintem) brutálisabban folytatotak volna.(csak egy példa lehet hogy nem ez lett volna CSAK PÉLDA)
2010. szept. 27. 20:10
 17/24 bumbi02 ***** válasza:

mert lényegében ha azt nézed, koppány a régi rendszert védte, a magyarsághoz hozzátartozott a magyar életmód, a pogány hitek (világfa, stb) , és jöttek istvánék akik a "békénhagyásért" eladták a magyarokat és egy teljesen uj életformát eröltettek rá a magyarokra.. templomba kellett járni, nem lehetett imádkozni a bálványokhoz, ismeretlen idegen katonák jöttek akik ezt segitették elérni, lényegében történelmünk leghúzósabb rendszerváltása volt az.. koppányt legtöbb helyen negativként állitják be, pedig ez olyan mintha ma azt mondanák h legyünk muzulmánok, és azok lennénk, vki meg fellázadna h a régi életmód a magyar életmód.. akkor ugyan ez volt...

persze akkor meg európa lehet h zargatott volna minket, de ez csak egy feltevés, és érdekes következményei lettek volna.. magyarországgal az abaj hogy se nem nyugat, se nem kelet,

2010. szept. 27. 20:17
 18/24 A kérdező kommentje:
Igen de lehet hogy nem maguktól veték fel a kereszténységet ahogy mondtad akkor Europa nem hagyot volna békén lehet hogy kényszerből döntötek így bár akkor szerintem erről mi is tudnánk de az elkébzelésed egész jó
2010. szept. 27. 20:33
 19/24 bumbi02 ***** válasza:

valószinüleg közrejátszott a békés környezet elérése, és a külföldi támogatók megszerzése egy uj rendszer megerősitésére.. ha azt nézed, Istvánból ki lett vna ? lényegében senki, vmi kis fejedelem alatti valaki(a fejedelemségben a senioratus elv - legidősebb férfi rokon - volt "divat" mig a keresztényi országokban a primo genitura azaz az első szülött fiu) .. igy hogy felvették a kereszténységet, igy ő lehetett a király.. ennek megerősitésében sokat segitettek a hittéritők, és lovagok..

bár egy 1000 környékén 30-40es éveiben érő, ezt ugy látta meg hogy eddig éltek valahogy most meg minden hülyeséget kell csinálni, de hogy miért? aki védte a régi rendszert az feldarabolják elrettentésül, stb..

csak mint tudjuk a történelemben nincsenek "ha"-k...

2010. szept. 27. 21:25
 20/24 anonim ***** válasza:
Trianon ( és én sem vagyok jobbikos)
2010. szept. 27. 21:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!