Elvesztettem a népszámlalós levelem a kódom.A szomszéd kódja is jó? Mivel nem névre szóló és egy lépcsőházban lakunk.
Nem hiszem, hogy bárki kódja jó lenne.
Megjelent a médiában hogyan lehet ügyfélkapuval kódot kérni az adott helyrajzi számra, lakásra.
Ha a népszámlálási ív kitöltésénél rámész erre a bejelentkezési oldalra és ott megnyitod a "Hol találom a belépési kódot?" részt, akkor leírja neked mi a teendőd elvesztett kód esetében.
Ott van az ahová kattintva új kódot kérhetsz ügyfélkapuval.
Nem kell hogy neked legyen személyesen, megkérhetsz erre mást is akinek van ügyfélkapus belépési azonosítója és ő kérhet egy új kódot a te lakcímedre. Gyereked, párod, szülőd, barátod, szomszédod is kérhet, csak meg kell adni a pontos címet hozzá.
Nem jó a szomszédé
Kérj újat ügyfélkapun, vagy várd a személyes népszámlálókat
A szomszédé csak akkor lenne jó, ha ő még nem használta fel, mivel a kérdőív kitöltésénél később be kell írni a lakás pontos címét (emelet, ajtó stb.)
Ha esetleg a szomszéd még nem töltötte ki, de van ügyfélkapuja, akkor kérd meg, hogy ő kérjen új kódot. Én pénteken kértem kódot és szinte azonnal megérkezett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!