Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Van-e értelme annak a kijelent...

Van-e értelme annak a kijelentésnek, hogy aki nem szavaz, az ne is panaszkodjon?

Figyelt kérdés
Szeretném megkérdezni, mi értelme ennek a kijelentésnek? Aki szavaz, maga választja meg a vezetőket, akik aztán hatalmas hibákat vétenek. Aki szavaz, az juttatja hatalomra azokat a pokitikusokat, akik szörnyű döntéseket fognak hozni. Kérdem én, aki szavaz és miatta kerülnek hatalomra a politikusok ő milyen jogon panaszkodik? És akinek semmi köze ahhoz, hogy melyik szörnyeteg került hatalomra, ő miért ne panaszkodhatna?
2022. okt. 13. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Részben igen. Ha van egy lehetőség hogy döntsön (még ha nagyon kicsi is a jelentősége) viszont eldobja magától akkor jogos hogy ne panaszkodjon utána.
2022. okt. 13. 14:04
 2/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
69%

Én azért panaszkodok jogosan, mert szavazáskor elmondtam azt a véleményemet, hogy nem ezt a korrupt bandát akarom. És még mielőtt: nem, a másikat sem. És a harmadikat sem.

Aki nem szavaz, annak meg tökmindegy. Ha nem lenne neki mindegy, akkor nyilvánítsa ki a véleményét a szavazáskor, mert ott lehet reklamálni, ha valami nem jó szerinte.

2022. okt. 13. 14:09
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem sok. Ugyanis a legtöbb probléma független attól, ki kire szavaz. (járványok, aszály, háborúk, szankcióháború stb)
2022. okt. 13. 14:13
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

"Ha van egy lehetőség hogy döntsön (még ha nagyon kicsi is a jelentősége) viszont eldobja magától akkor jogos hogy ne panaszkodjon utána."

Az is egy döntés, hogy nem szavaz, mert egyik lehetőség sem felel meg neki.

Ettől még van elképzelése arról, hogy milyen országban szeretne élni, és elégedetlenkedhet, ha nem olyan az ország.

Mondok egy példát: volt egy libertárius párt, a Le az Adók 75%-ával - nyilvántartásba sem vették őket, mert annyira kicsi volt a támogatásuk, így nem is lehetett rájuk szavazni.

De ha valaki mondjuk az ő programjukkal szimpatizál, akkor mégis miért szavazna akár a Fideszre, akár az Ellenzéki Összefogásra, akár a Mi Hazánkra, ha ezek egyikében még nyomokban sincs semmi, ami libertárius lenne? Ezek mindegyike egyformán messze van a libertarianizmustól.

2022. okt. 13. 14:44
 5/8 anonim ***** válasza:
18%
Ennek az országnak mindegy, mi van, akkor is csak panaszkodik mindenki.
2022. okt. 13. 14:53
 6/8 anonim ***** válasza:
63%
Én szavaztam, de nem ezekre, tehát jogosan panaszkodok, ha szerintem rosszul irányítanak.
2022. okt. 13. 15:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Kicsit talán más lenne a gyerek fekvése, ha értelmessé tennék a szavazások tétjét. 30 éve lebeg a semmiben a magyar lakosság 90-95 %-a...
2022. okt. 13. 16:00
 8/8 anonim ***** válasza:
43%
Aki nem megy el szavazni, pedig van választójoga, az a győztesre szavaz, bárki is az.
2022. okt. 13. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!