A tanároknak tulajdonképpen mi bajuk van?
Igen, kevés a fizetés. Na de ezt az országban az informatikusokon kívül mindenki elmondhatja magáról.
Leterheltek? A 3 műszakban dolgozó melós is leterhelt.
Nem vagyok ellenük, csak furcsállom kicsit őket.
Igazából azokból kiindulva amiket mondogatnak, az egész ország sztrájkolhatna a politikusokat leszámítva.
"Igen, kevés a fizetés. Na de ezt az országban az informatikusokon kívül mindenki elmondhatja magáról."
Átlag / medián alatt keresnek egyetemi végzettséggel. A jobban kereső tanárok is csak elérik azt.
Jelenleg 750k a nettóm bölcsészdiplomákkal. Ha maradtam volna angoltanár, akkor teljesen mindegy, hogy mennyire végzem jól a munkámat, osztályfőnöki pótlékkal keresnék 210-et Budapesten. A harminc fős mesterszakos évfolyamomból egy, azaz egy fő van a pályán, mert a legalapabb multis csicskamunkával kétszer annyit keresnek, hiszen mesterdiplomás emberek és beszélnek 2-3-4-5 nyelven, több esetben egyéb diplomájuk is van. Részmunkaidőnek nevezni azt, hogy minimum 45-55 órát kell beletolni a munkába, eléggé arcpirító hazugság. Ha szerinted a tanári munka abból áll, hogy x-szer 45 percet megtartasz, akkor egész egyszerűen fogalmad sincs az egészről.
A tanároknak az a baja, hogy a diplomás átlagbér 50%-át sem keresik meg, miközben jelentősen nagyobb felelősséggel járó munkájuk van, mint egy átlag marketingesnek vagy projektmenedzsernek és az anyagi mellett a társadalmi megbecsültség is a nullához konvergál.
"Egy tanár alig dolgozik."
Ezeket a baromságokat honnan szeditek amúgy?
Már majdnem leírtam miről van szó, gondolván rávilágítok pár sarkalatos pontra, társadalmi prolémákra amiket az oktatás helyzete okozhat....
Aztán megláttam a "részmunkaidős munkával" kommentet. És egyértleművé vált, hogy csak a napi fröcsögő vagy, kvár anem érdekel a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!