A jövő év folyamán várható, hogy valamikor hivatalosan bejelentik a covid pandémia végét?
Az nyilván túl szép lett volna, hogy vége, és minden okés újra. Itt van az orosz-ukrán háború.
De engem csak símán az érdekelne, hogy véleményetek szerint a jövő év folyamán várható-e egy ilyen bejelentés? Esetleg utána a tömeges találgatások, és konteók ( akár országos híradásokban is), hogy mégis mi volt ez az egész, és kinek vagy kiknek volt köszönhető?
"mostantól megszokott dologként alkalmazkodik hozzá az emberiség"
A probléma az, hogy nem lesz úgy megszokott, mint egy influenza, mivel erősebb is, mint egy influenza.
Szóval ha neked az lesz a megszokott, hogy soha sehol ne lehessen pl. azt kérni tőled, hogy maszkot vegyél fel, akkor kétlem, hogy ilyen valaha is lesz ezután.
Ha a kérdésed viszont az, hogy a WHO vagy bárki fog egy ilyen formális bejelentést tenni, hogy már nincs járvány, az elképzelhető, de vaküszínűleg ugyanúgy lesz egy WHO guideline, ami arról szól, hogy mikor kell maszk és mikor nem stb.
Mert nem volt olyan erős. Itt nem egy influenzáról van szó. Ez a lényeg.
Pl. kedvéért. Amerikában egy influenza alatt átlagosan olyan 30 ezer ember meghal. UGyanannyi idő alatt kb. 600 ezer covidos halt meg ott.
De ha tényleg kiváncsi vagy, akkor nézd meg a keleti országokat, ahol kifejezetten gyakori a maszk viselése, mivel ott voltak más járványok is korábban, amikor már megszokták ezt.
Nyilván amíg egy betegséget nehezen kapsz el, eddig erről nem lesz szó, lsd. majomhimlő, viszont ha könnyen terjed és tud súlyos is lenni, akkor ez az opció lehetséges.
Illetve amire én értettem elsősorban az sokkal inkább az egyéni döntésről szól, vagyis ha egy mozi elvárja a vendégeitől, akkor kérheti, mivel a mozi egy magánszemélyé.
"Úgy értem, hogy többé nem zsarolhatnak szájkosarazásra és oltakozásra a covidra hivatkozva"
Hogyne tehetnék? Ha valahol egy járvány nagyon elharapódzik, magától értetődik, hogy ott korlátozásokat fognak bevezetni. Ezek drasztikussága nyilván helyzetfüggő.
13: A kérdésem a covidról szól. De az influenza legelső változatai is sokkal durvábbak voltak, nem a mostaniakhoz kell mérni a covidot.
A keleti országokban elsősorban a légszennyezettség miatt viselnek maszkot.
De mostani van. Ha a legelső influenzához hasonló járvány lenne, akkor megint simán évekig kellene hordanod a maszkot.
"A keleti országokban elsősorban a légszennyezettség miatt viselnek maszkot."
Jelenleg, de nem akkor terjedt el, illetve nem azért.
A korábbi járványok alatt nőtt meg a maszkviselők száma, illetve a maszkviselési szokás akkor terjedt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!