Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Lyukóvölgy tényleg olyan...

Lyukóvölgy tényleg olyan borzalmas hely mint amilyen a híre?

Figyelt kérdés

2022. szept. 9. 16:41
 1/9 anonim ***** válasza:
59%

Bizony.

Ott lakik Kovács Márk és bandája, a feketeöves kannibál lehúzós cigók.

[link]

2022. szept. 9. 16:50
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
A nyomor valóban elképesztő. Területileg is hatalmas. Egy kisebb városnyi ember él ott ráadásul (2015-ben mondtak 3-4 ezer embert, ez mára szerintem minimum a duplája, mivel a romák eléggé gyorsan szaporodnak + a telepfelszámolások miatt is sokan Lyukóba költöztek ki). Vannak hegytetők, ahol kb. teljes elszigeteltségben élnek. Autóval oda lehetetlen felmenni, max. terepjáróval. Bizonyos részeken az is van vagy 40 perc, mire lesétálsz a legközelebbi buszmegállóhoz. Bolt, iskola, ilyesmi nincs helyben. A táj viszont gyönyörű! Mi egyebet szeretnél még tudni? 😄
2022. szept. 9. 17:02
 3/9 A kérdező kommentje:
Hogyan lehet így élni a xxi században, hogy van ezeknek az embereknek lakcimkártyája, tb jogviszonya, mi van ha tűz üt ki vagy mentő kell valakihez ha ilyen megközelíthetetlen helyen él? Hogyan biztosítható itt a gyermekvédelem a közbiztonság? Ilyen anarchikus körülményeket egy állam hogy engedhet meg magának?
2022. szept. 9. 17:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb embernek van lakcímkártyája, de többségüknek nem oda szól (Miskolc település szintű lakosok, ergo hajléktalanok, vagy pedig az ország bármely másik pontjára szól a lakcímük, mivel sokan úgy költöznek ide, hogy nincs más megoldás). Vannak, akik be tudnak jelentkezni. Lyukó legnagyobb része helyrajzi számos, földutakkal, amiket dűlőnek hívnak. Így a lakcím pl. Danlos dűlő 12345. hrsz. (a helyrajzi számok 5 számjegyűek, ez egy nem létező cím, csak példának írtam).

Ha tűz üt ki, az bizony nagyon nagy szívás. Egy egész dűlő leégett így pár évvel ezelőtt. Messze van a város, idő, még kiér a tűzoltó es megbirkózik a tereppel. Nem is ritka a tűz arrafelé, mivel sokan a szomszédtól kapják az áramot, ilyen-olyan tákolt vezetékekkel. Mentőnek szint úgy kihívás oda kijutni. Kimennek, csak sok idő.

Gyermekvédelem persze működik. Én is a szociális szférában dolgozom, évekig jártam oda, azért tudok sokat az ottani állapotokról. Nagyon magas a vérszerinti családból történő kiemelések és a csecsemők haza nem adhatóságának száma, pontosan azért, mert ilyen állapotok vannak ott. A közbiztonsággal nekem sosem akadt gondom, akár egyedül is kimentem. Látják, hogy hivatalos személy vagy, nem fognak beléd kötni. Persze arról nem tudok nyilatkozni, mi történik, amikor leszáll az este, beindul a buli és elszabadul a pokol.

"Ilyen anarchikus körülményeket egy állam hogy engedhet meg magának?"

Erre én sem tudom a választ, ezt az állam bácsitól kell megkérdezni. Lehet, úgy vannak vele, jó helyen vannak ott, legalább nincsenek szem előtt. Kb. tipikus szőnyeg alá söprés.

2022. szept. 9. 17:17
 5/9 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Hidegsoron jártam már.

Avasról menten diósgyőrbe gyalog, arra vitt a gps, nem ismertem ezt a részét a városnak, még csak hírből sem.

Pár ház után odajött hozzám egy 6 éves gyerek, hogy kit keresek, mondtam hogy csak sétálgatok, ledöbbent.

Nemsokkal később találkoztam egy postással, ő is ledöbbent hogy fotózgatom a várost a putri közepén.

Elkezdtem sietősen elhagyni a területet, később tudtam meg, hogy micsoda is a hidegsor.

Szerencsére nem lett bajom

2022. szept. 9. 19:03
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen igazán hasznos választ adtál. Szomorú hogy nem hoztak valami programot a politikusok a ezeknek az embereknek a felzárkóztatására.
2022. szept. 9. 19:04
 7/9 A kérdező kommentje:

Mi a hidegsor, reszleteznéd kérlek?

Más: kóbor kutyák vagy elszabadult hamis kutyák is vannak a környéken?

2022. szept. 9. 22:10
 8/9 nemaRendőrség ***** válasza:
83%

Hidegsor ugyanolyan cigány getto mint a lyuko.

Az avas és győrikapu között van, egy pincesor volt szépkorában, de beköltöztek a romák oda.

Az a baj a cigókkal, hogy nem lehet felzárkóztatni őket.

Egy férfinak hiába vágod le a lábaközét, borotválod meg, adsz neki hormonokat, parókát és műmellet, attól még férfi marad.

Egy cigány sem lesz más.

Egy ideig óráig tart a kondicionálás, majd előjön a zsiger.

Ezekre a helyes válasz az, hogy be kell oltani őket, és többet nem lesz gyerekük

2022. szept. 9. 22:35
 9/9 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudsz mit csinálni a szegregátumok lakóival. Próbálták már de nem megy. Most úgy őszintén, a XXI. században hogy paterolsz ki tömegeket és tiltod meg komplett népcsoportoknak, hogy nemhogy visszaköltözzenek, de be se tegyék a lábukat egy adott területre? Sehogy. Illetve van egy- két település, aki okosan meg tudja oldani pl az eladóvá vált, vagy üres házakat szépen lassan felvásárolja és csak fekéreknek adja el/ki, de ez csak kisebb és gazdagabb falvakban működik, csőd peremén álló megyeszékhelyeken kivitelezhetetlen. De ha van egy kifogástalan ötleted, akkor ne tartsd meg magadnak.
2022. szept. 11. 22:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!