A szovjet blokkon belül a 70es években melyik országban volt a legjobb és melyikben a legrosszabb az élet?
Itt nem annyira a vidékre, hanem a központi városokra gondolok inkább, ahol megvalósult valami a kommunista pártok céljaiból, fejlesztéseiből és persze elnyomó intézkedéseiből is.
A legrosszabb Európában nyilván Albánia volt, Ázsiában meg Kambodzsa, azonban ezeket nem tekintem a szovjet blokk részének, mivel igazából inkább Kínához álltak közel. A szovjetekkel szövetséges szovjeg vonalat követő országokra gondolok.
10.
Igen, de a "sosem volt" helyett azt kellett volna írnod, hogy "abban az évtizedben". Esetleg "A Kádár-rendszer alatt". De a "sosem volt" nem pontos.
11
Ó, most már értem a fenntartásodat... :) Oké.
Viszont csak a kérdésre koncentráltam, az pedig a 70-es évekre vonatkozott. Nem a Kádár-korszakra, nem a szoci világra en bloc.
De oké; egyezzünk ki döntetlenben...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!