Lmbtq terjedése miért nem volt sikeres Iránban?
"A többi elembétékú miért nem megy oda megvédeni bajtársukat? Nerm érdekli őket?"
Ez milyen cinikus, demagóg duma, te jó ég...
Tudod volt az Iráni Iszlám Forradalom, aminek egyenes következménye volt az, hogy 1979 előtt az iráni SAH ami talán Császárként fordíthatnánk, pofátlanul fényűző életét élt, és nem mellesleg üldözte a maradinak gondolt vallásos réteget, így a Khomeinit is, akit üldöznek azt általában egyre inkább támogatni kezdenek, az erőltetett iparosítás során sokan lettek munkanélküliek, akkor a városokat drasztikusan átépítették, hogy sokszor leromboltak régi kultikus helyszíneket, 1979 előtt egy modern európai öltözködésű és viselkedésű emberek lakták Iránt, bár ez csak a városi polgárokra lett igaz, a falusi vidéki értelmiség másmilyen volt, és pont ők szenvedték el ezt...
Aztán 1979-ben megkérdezte az elkergetett-elmenekült SAH helyére került Ayatollah, hogy akarnak-e Iszlám Köztársaságban élni emberek, az embereknek ez úgy nem volt kifejtve, hogy mivel fog járni, és hát rá bólintottak, de ma ez ellen számos réteg tiltakozik...
Ez kb olyan, mint hogy Orbán rá akarja erőszakolni a keresztény hitet, miközben ő maga se igazán vallásos, reformátusként egy Metodista pap Iványi adta össze őket és két első szülött gyerekét ő keresztelte meg? Nem fura ez? Aztán őt kezdi el üldözni, mivel Orbánnal szemben kritikusan mert nyilatkozni?
Én jó magam lengyel és római katolikus-református magyar családba születtem bele, anyai ágról vannak református kántor-tanítók, lelkészek, sőt orosz ortodox papok is a felmenőim között, apámról meg annyit tudni, hogy ő az előtt telepedett le Magyarországon egy szerelem és házasság miatt, mielőtt II. János Pál Pápát pápává választotta volna, úgy az egészen 26 éves koromig, némi kamaszkori megszakítással, úgy zajlott, hogy én nagyon vallásos római katolikus vagyok, utána ez fokozatosan kihunyt, ma már nem akarok intézményesített egyházban hinni, egyrészt erősen érdekelt mindig is a tudomány, másrészt, mindig volt bennem jó adag kritikai készség, amit nem vettek jó néven az egyházban, harmadrészt szembesültem az egyházi dogmákkal és a saját eltérő szexualitásommal, így végül inkább az ön elfogadás útjára léptem, bár egyébként vonzanak az olyan reformer progresszív keresztény dolgok, mint a felszabadítási teológiai, KALOT mozgalom, Slachta Margit féle keresztény-feminizmus, teremtésvédelmi célkitűzések, meg még más egyéb dolgok, de más vallásnak túlvilággal kapcsolatos nézőpontjait se vetem el, például a reinkarnációt, amit sokkal reálisabbnak látok, mint az, hogy pokolban vagy tisztítótűzben tengessem az életemet. Az unitárius vallás is szimpatikus, mert kicsit elrugaszkodik a szentháromságtól amit megint csak kritikusan szemléltem...
Én nem értem ezt, hogy akkor most van-e baj az Iszlámmal, vagy nincs?
Ha melegeket üldöznek, akkor királyak, de, ha segitséget kérnek, akkor nem?
Tök egyszerű. Mert ha valaki vastag sminkben női ruhában játszotta az eszét akkor azonnal tarkón lőtték egy AK47-essel.
Ennyi. Ha itthon is ez lenne nem lenne semmi különösebb probléma ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!