Mondjatok már egy tényleg független hírportált! Már lassan nem tudok mit olvasni!?
444, 888, telex, origo és társaitól már okádok, egyrészt a tartalom, másrészt a stílus miatt!
Van még egyáltalán fügetlen oldal, ami csak a tényeket/híreket közli?
11. Rákerestem a Mércére, egyből ez fogadott:
"Mérce Magyarország első, 100%-ban olvasói finanszírozásból felépített és működtetett független, baloldali hírportálja."
Ha már saját magát is baloldalinak tartja, hogy lennének már pártatlanok a cikkek? Beleolvastam, na olyanok is, 444.hu light.
Portfolio tűnik nekem a leginkább függetlennek.
Amúgy a kuruc.info is olyan szempontból független, hogy belerugnak a jobboldali pártokba is ha számukra hülyeséget csinálnak, van egy értékrendük és ha az alapján működik egy párt akkor támogatják, de csak addig, pl. Jobbik.
Nekem a telex is, az index is (hiába fideszes már), HVG is függetlennek tűnik.
Az ATV is ilyen, hiába az is fidesz közeli szövetséges tulajdona.
Persze majd a fizetett fidesz trollok hahotáznak majd ezen, de számomra ezek eddig hitelesek voltak.
Hiába próbálja szétrágalmazni őket meg perelni a hatalom, elvétve veszítenek, ellenben a kormànymédiákkal, akik 100+ elvesztett sajtópernél tartanak a rengeteg hazugságuk miatt.
Én igy osztanám fel
1, Teljesen független minden ideologiatol, csak száraz tényeket közöl
2, van értékrendje, morálja, de nem besorolható igazán egyik oldalra sem
3, besorolható valamelyik ideologiába, de nem pártlap
Pl. Baloldali de belerúg Gyurcsányba is néha
4, elfogultan valamelyik ideológiát követő pártok lapja
5, pártlap
Csak egy párt lapja
6, propaganda lap
Egy olyan partlap, ami néplapnak alcázza magát
A legalja
Reuters híreket ad el médiumoknak világszerte, így konkrétan az érdeke, hogy független legyen és csak tényeket közöljön, mivel így sokkal nagyobb lesz a vevőköre, hiszen a tényeket majd később alakíthatják sajátos vélemémyre pl az újságírók úgy ahogy szeretnék.
Meg a legjobb, hogy egy hatalmas cégről beszélünk és a világ minden országában jelen vannak szinte, így bárhonnan tudsz tényeket olvasgatni. Bár ez miatt nem annyira érdekes náluk híreket olvasgatni, de legalább teljesen függetlenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!