Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Elkezdődött már a válság?

Elkezdődött már a válság?

Figyelt kérdés
Csak mert így augusztus végén már kurv.ra unom, hogy január óta mindenhol ez ömlik, közben ésszel élve ugyanúgy megy minden. Ugyan hallom másoktól, hogy a sajt 1000 Ft, meg ilyenek, de most komolyan. Van már valsag? El sem kezdődött még? Most jön? Hol tartunk? Vagy ez a covid hoz hasonló néphülyítés?

2022. aug. 30. 07:21
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Pontatlanul fogalmaztam a sajt-tal, elnézést :)

1000 Ft a sajt, úgy értettem, lassan akármilyen kis darabot veszek, az 1000 Ft, természetesen 5000-re gondoltam / kg :)

2022. aug. 30. 08:20
 12/18 anonim ***** válasza:
65%

Covid mint néphülyítés ja csak több ember halt meg a"néphülyítésben" mint egy kisebb vidéki megyeszékhely lakossága...

Tudom nem a kérdésre válaszolok de komolyan szerintem ez a média sara Hollywood elhitette az emberekkel hogy a világjárvány aztjelenti hogy a lakosság 99%a meghal meg apokalipszis. Nem hanem ezthogy rekordmagas halálozás két évig például. Korábban átlag odan 130 ezer volt az éves halálozás Magyarországon tavaly "meglepö" módon meg 155 ezer! A "néphülyítés" miatt...

2022. aug. 30. 08:33
 13/18 A kérdező kommentje:

Ne értsük félre a COVID néphülyítés alatt nem azt értem, hogy nem halt meg senki, meg hogy nincs járvány. Akkor kicsit pontosítok. Nem tudom feltűnt-e valakinek, hogy hogyan terjedtek a hírek. Kb a reménykeltő jó hírek és az atom rossz hírek váltakoztak állandóan. Ha valaki folyamatosan követte, akkor kb azt érte el, hogy totál bizonytalanság alakult ki, aminek végére semmit nem mersz, mert a világ egy félelmetes hely.

Természetesen részvétem, akik meghaltak a járványban, de ahogy látjuk a többség életben maradt, az ország sem halt ki.

2022. aug. 30. 08:38
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"aminek végére semmit nem mersz, mert a világ egy félelmetes hely."

Kivéve ha két hete amatőr sztoikus vagy, mert úgy kilátsz a helyzetből, és nem töltöd hisztivel az életedet.

2022. aug. 30. 09:30
 15/18 anonim ***** válasza:
72%

Csak a katasztrofális járványkezelésnek köszönhetően a túrizmus jórésze lehúzta a rolót, nagyonsok vendéglátós nem élte túl, nagyon sok ember vesztette el a munkáját, megélhetését és emelett (papiron) 40000 ember halt meg.

Ez nem néphülyités, hanem egy megbukott politika eredménye illetve magának a valódi problémának a sokadik elbagatelizálása!

2022. aug. 30. 09:35
 16/18 anonim ***** válasza:
95%

Számomra a bizonytalanság a "félelmetes" az egészben, eddig legalább volt egy irány, de mostúgy érzem, szinte bármi történhet holnap.

Úgyhogy takarékoskodunk, nem költünk felesleges dolgokra, csak a legszükségesebbekre, élelmiszerre, ruhára, tanszerekre. Pedig a másik oldalon pont ez fog tönkretenni sok vállalkozást, hogy nem lesznek vásárlóik. Szóval nagyon bizonytalan a helyzet, és a vilgából sem a stabilitásról szóló hírek érkeznek.

2022. aug. 30. 09:50
 17/18 anonim ***** válasza:
29%
Èn a mellséget jobban szeretem mint a vállságot.
2022. aug. 30. 10:18
 18/18 Isti22 ***** válasza:
100%

Válság akkor van, amikor a negyedéves GDP nagyon visszaesik, stagnál, ne adj'isten csökken. Ezeket az infókat viszont csak utólag lehet pontosan látni.

Legutóbb 2020 első felében volt válság, most még egyelőre megvagyunk, bár a második negyedéves előrejelzés aggasztó lehet:

[link]

2022. aug. 30. 13:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!