Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Erdély és a Partium lesz még...

Erdély és a Partium lesz még magyar föld?

Figyelt kérdés

2022. aug. 15. 20:11
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
48%
20# ahogy kalinyingrád se érintkezik az orosz határral és ahogy Alaszka se az USA határral söt ahogy Grönland se a dán határral
2022. okt. 21. 21:37
 22/28 anonim ***** válasza:
55%
Kalinyingrád is szív, hogy el van választva Oroszországtól, főleg most, hogy a lengyelek és a balti országok nem engednek át semmit, ami az oroszoktól jön. Grönland elképesztően szegény, a lakosság több mint fele alkoholista, és negyedüket bántalmazták gyermekkorukban, továbbá évtizedek óta függetlenedni szeretnének, és ebben a dán állam is támogatja őket. Egyedül Alaszka, amely pozitív példaként felhozható, de ők is inkább csak azért, mert óriási olajtartalékokon csücsülnek, plusz ugye Kanadának kifejezetten jó a viszonya az USA-val.
2022. okt. 21. 21:56
 23/28 anonim ***** válasza:
42%
Grönland amúgy is rossz példa volt, mert egy sziget. Ennyi erővel Korzika se érintkezik a francia határral :D
2022. okt. 21. 22:02
 24/28 anonim ***** válasza:
73%

20# Ahogy látom, kb. én vagyok az egyetlen erdélyi hozzászóló és engem is lepontoztak a béka feneke alá (ahogy téged is), mert ugyanazt mondtam, amit írtál - és amit az erdélyi magyarok többsége szeretne szerintem.

Erdély Magyarország általi annektálása irreális cél (70%-os román többség mellett) és nem is föltétlenül volna pozitív dolog.

Én Erdély önállósulását szeretném vagy széles körű autonómiát, Románián belül.

Egy esetleges Magyarországhoz való csatolást is kizárólag nagy fokú autonómia (belső önrendelkezés) GARANTÁLÁSA mellett tudnék elfogadni.

Erdély egy NAGYOBB TERÜLET, mint a mai Magyarország (Erdély 102 824 km², Magyarország csak 93 025 km²), a lakossága is alig marad el tőle (Erdély 7 millió, Magyarország 10 millió).

Egy ekkora területet, ekkora lakossággal nem lehet csak úgy "annektálni", maximum egy egyenrangú államszövetségről lehetne beszélni, de semmiképp sem arról, hogy Budapestről diktáljanak nekünk! Bukarestből is már épp eléggé elegünk van...

Erdély önálló országként Európa fontos országa lehetne, nagyobb területtel mint Magyarország, Szlovákia, Csehország stb.

Erdélynek mindig azok voltak a jó időszakok, amikor a lehető legnagyobb önrendelkezéssel (autonómiával vagy teljes függetlenséggel) rendelkezett!

2022. okt. 25. 11:26
 25/28 anonim ***** válasza:
53%
#24 Akkor jól van.Ha így lenne, abban a pillanatban el kell apasztani az összes támogatást, amit a magyarországi magyarok adnak, állampolgárságot szintén megvonva.Akkor ők döntöttek, hogy hogy szeretnének élni:magukban.Akkor legyenek magukban.
2022. okt. 25. 16:19
 26/28 anonim ***** válasza:
75%
25, eddig se kellett volna semmilyen támogatást adnunk, pláne nem stadionokra meg templomokra.
2022. okt. 25. 22:22
 27/28 anonim ***** válasza:
62%

#25 Én eddig sem kaptam semmilyen támogatást Magyarországról. Ahogy a legtöbb erdélyi magyar sem.

Azt ne nevezzük már "támogatásnak", ha Orbán Viktor felhúzat egy stadiont a baráti cégeivel, ugyanúgy túlárazva mint Magyarországon és ezzel egy erdélyi politikus barátjának megtolja a szekerét, aki saját eredményeként láttatva a stadiont, megnyer egy polgármesterválasztást (amit amúgy is megnyerne, az etnikai szavazásnak köszönhetően), utána meg cserében kampányol egyet Orbánnak a magyarországi választások idején, hogy kapjon elég levélszavazatot innen.

Azt se nevezzük "támogatásnak", ha Orbán barátai megvásárolnak saját hasznukra egy erdőt, x hektár földet, egy strandot, egy hotelt, egy műemléképületet - majd abból SAJÁT HASZNUKRA virágzó gazdasági vállalkozást építenek (Mari néni meg tapsol, kicsit még én is azt mondom: "Legalább magyaré lett...").

Az sem "támogatás", hogy X polgármester vagy Y plébános kap valami aprópénzt egy szoborparódiára vagy egy templom átfestésére falun, hogy cserében legyen kedves csordában szavaztatni a 70+ os levélszavazókat.

Ettől szerinted ki a nyavalyának lesz jobb az élete Erdélyben? SENKINEK!

Amit ti "támogatás" címszó alatt fájlaltok az adótokból, abból átlag erdélyi magyar ember egy büdös fityinget sem lát.

Ez nem "támogatás", hanem biznisz, szavazatvásárlás, klientúraépítés, esetenként pénzmosás. Legjobb esetben is: látványberuházás.

Nekem ez nem hiányozna. Egy önálló(bb) Erdélyért cserében tartsátok meg nyugodtan. Meg Bukarest is - a semmit.

Erdélyt k.vára nem kell "támogatni", a GDP-je NAGYOBB mint Magyarország 70%-áé. Óromániát, a Regátot meg eleve mi tartjuk el.

Valójában arra kellene végre ráébredni, hogy sem Bukarestre, sem Budapestre nincsen semmi szükségünk. Csak olyan hosszú ideje gyarmatosítanak bennünket, hogy már mi sem hisszük el - pedig kellene!

2022. okt. 26. 02:15
 28/28 anonim ***** válasza:
73%

27-es, kár, hogy a határon túliak többsége nem úgy gondolkodik és látja a dolgokat, mint Te.

"Amit ti "támogatás" címszó alatt fájlaltok az adótokból, abból átlag erdélyi magyar ember egy büdös fityinget sem lát." - értem, de ez alapvetően nem változtatja meg a problémát és azt a helyzetet, ami számunkra zavaró, hogy más területek "fejlesztésére" megy el a mi pénzünk.

2022. okt. 26. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!