Az értelmiség illetve felső középosztály miért vallásosabb mint a középosztály, munkásosztály, szegényebbek? A keresztények között értem.
Úgy értem hogy egy magát kereszténynek valló parasztember kevésbé keresztény mint egy szintén magát kereszténynek valló értelmiségi pesti?
Vagy a gazdagabb csak jobban mutogatja, képmutatóbb?
Bár a kereszténység jópár alaptétele a pénz kérdése. Hiszen akinek több van az többet bír adományozni például.
Én egyebként nem vagyok valami katolikus csak a családi köröm. Vidéki is vagyok. A kérdés ötlete onnan jött hogy nagyanyám megy fel vonattal Budapestre az euchariztikus kongresszusra.
Honnan veszed hogy így lenne?
Mitől kevésbé vagy jobban keresztény valaki szerinted?
Miféle adatok alapján állítod hogy az "értelmiség illetve felső középosztály miért vallásosabb mint a középosztály, munkásosztály, szegényebbek"?
Én pont fordítva tudom, hogy a szegénebb rétegek vallásosabbak.
Te honnan vetted ezt az infót? Vagy csak úgy érzetre mondod?
Szerintem ez pont fordítva van. A kevésbé tanult emberek között sokkal több a vallásos, míg a magasabb végzettségűek között kevesebb. Földrajzilag pedig előbbi réteg inkább vidéken él, utóbbi pedig a nagyvárosokban, főleg Budapesten.
A Fidesz tagjai nem vallásosak amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!