Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért Pride a Pride?

Miért Pride a Pride?

Figyelt kérdés

Miért pont ezt a nevet választották? Miért kell büszkének lenni arra ha valaki homokos? Ennyiből lehetne down szindrómásoknak is pride vagy bármi másnak.

Büszkének lenni szerintem arra lehet, amit elér az ember, tehát előbb lehetne mondjuk traktoros, mozdonyvezető, mérnök vagy akármilyen szakmáknak "büszkeség napja" mint egy szexuális irányultságnak, megfogalmazná nekem valaki hogy miért épp erre a névre esett a választásuk?

2022. júl. 2. 13:11
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
Mert semmi másra nem tudnak büszkék lenni a nyomorult életükben.
2022. júl. 2. 13:15
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem keresd meg a googleban, hogy honnan jön a név.
2022. júl. 2. 13:22
 3/10 A kérdező kommentje:

[link]

Itt megnéztem, de továbbra sem értem. Inkább olyan név lenne jó mint a Tolerance vagy ehhez hasonló, ennyiből lehetett volna a kommunizmusban punk pride is mert akkor meg őket üldözték a hatóságok, és őket tényleg, a melegeket meg nem igazán. Egy szexuális divat -mert a nagy részüknél ez csak egy divat amit kinőnek - továbbra sem értem miért ünnepelendő, vagy büszkeségre okot adó dolog.

2022. júl. 2. 13:26
 4/10 anonim ***** válasza:
91%

"Ennyiből lehetne down szindrómásoknak is pride vagy bármi másnak."

A fogyatékkal élőknek is van Pride-ja. Nem véletlenül hívták sokáig a prideot Gay Pride-nak, de azóta kiszélesült a rendezvény, és nem csak a melegeknek tartják.

[link]

Egyébként a hátrányos helyzetűekért küzdő aktivista csoportok nélkül a mai napig nem lennének akadálymentesítve az állami intézmények, a tömegközlekedés, stb.. Ez irtózatosan fontos munka.

2022. júl. 2. 13:27
 5/10 anonim ***** válasza:
44%

"Honnan a név, honnan a név?"

Nem arra büszkék, hogy melegek, hanem arra, hogy nem bújkálnak egész életükben azért, mert vannak akik szerint ez nem normális.

Például itt vagy te, egy látens homoszexuális, aki egész életében pont így, névtelenül fogja levezetni a frusztrációját, hogy fenntartsa magában a látszatot. Ez egy védekező mechanizmus, igaz, kb 100-as iq alatt, de ne sajnáld, változni már nem fogsz, viszont bizonyára vannak olyan dolgok, amire te is büszke lehetsz.

2022. júl. 2. 13:32
 6/10 anonim ***** válasza:
34%

"Például itt vagy te, egy látens homoszexuális..."

Érdekes. Szerinted aki nem meleg, az látens homoszekszuális.

Nagyszerű. "Majdnem" meggyőztél.

2022. júl. 2. 13:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én is megfigyeltem, ennyiből az antialkoholisták látens alkeszok, a drogellenesek pedig látens hernyófüggők, lehetne még folytatni a sort :)
2022. júl. 2. 13:41
 8/10 anonim ***** válasza:
49%

Nem. Aki erőszakosan próbálja ráerőltetni a másikra az igazát, az a látens, pont, mint a kérdező.

Akinek minden rendben van az életével, azt rohadtul nem fogja érdekelni, hogy mások hogy élik az életüket.

2022. júl. 2. 13:50
 9/10 anonim ***** válasza:
29%
Nem azért büszkék a melegek, mert melegek. (leszbikusok, biszexek, transzok, stb) Hanem az esetleges bullying, kirekesztés, társadalmi negatív megkülönböztetés, családon belüli diszkrimináció, kitagadás, stb. ellenére ugyanúgy erősek, küzdenek az életükben, szeretik az életüket, elfogadják a másságukat, és arra büszkék, hogy a nehezített körülmények között is képesek élni.
2022. júl. 2. 15:29
 10/10 anonim ***** válasza:
59%
A lőtéri kutyát nem érdekli!
2022. júl. 4. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!