Miért lett divat az utóbbi évtizedekben múltbeli bűnöket előhozni?
"...Én dolgozik akarok. Elegendő
harc, hogy a multat be kell vallani.
A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
egymást ölelik lágy hullámai.
A harcot, amelyet őseink vivtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés." József Attila
Ez mindig így volt.
Viszont nagyon sok konzervatív próbálja elfelejteni vagy csak ignorálni a multját annak amit képvisel.
Az afroamerikaiak rabszolgaságból törtek ki és mai napig nagy részük mint pénzügyileg, mint megkülönböztetésileg hátrányos helyzetben vannak.
Szóval ezt nem értem.
Most lényegében azt mondom: "előhozzátok azt ami nekem nem tetszik és nem tudok rá mit mondani, most piszkáljuk a hátrányban lévő kisebbségeket is!"
Könnyebb lenne elfelejteni a Holokausztot, ha nem lenne rendszeresen kitapétázva az ország óriásplakátokkal, amelyek szerint egy gazdag zsidó tehet mindenről.
Könnyebb lenne elfelejteni a gyarmatosítást, ha egy betegség nem csak akkor kerülne a figyelem középpontjába Nyugaton, amikor ott is elkezd terjedni. (A Covid vakcinák egyenlőtlen elosztásáról nem is szólva)
Könnyebb lenne elfelejteni az évezredes ""nőelnyomást"", ha a világ egyik leggazdagabb állama nem tiltotta volna be éppen az abortuszt.
Könnyebb lenne elfelejteni a boszorkányégetéseket, ha nem neveznének ki egy kisebbséget rendszeresen minden baj okozójának. Akkor is könnyebb lenne elfelejteni, ha az egyház nem akarna még mindig rendre beleszólni a politikába.
#3: Tehát nem lehet támadni egy zsidót, bármit is csinál, mert zsidó? Értem.
Afrikából annyira el akarták űzni a gyarmatosítókat, most megtörtént. Akkor miért nekünk kell megoldani az ő problémáikat?
Az USA nem tiltotta be az abortuszt, hanem tagállami hatáskörbe sorolta a szabályozás lehetőségét.
"Tehát nem lehet támadni egy zsidót, bármit is csinál, mert zsidó? Értem."
Mit is csinálnak most a zsidók, ami miatt támadni kell őket?
"Afrikából annyira el akarták űzni a gyarmatosítókat, most megtörtént. Akkor miért nekünk kell megoldani az ő problémáikat?"
Pár évtized / évszázad rabszolgaság szerinted jó hatással van egy társadalom fejlődésére?
De kíváncsi lennék, ha átmennék hozzád, erőszakkal a rabszolgámmá tennélek és megnézném, hogy el akarsz-e űzni.
Eléggé morálisan bankruptnak kell lenni, hogy ilyen le tudj írni:
"Afrikából annyira el akarták űzni a gyarmatosítókat, most megtörtént. Akkor miért nekünk kell megoldani az ő problémáikat?"
Vagy csak nem ismered a történelmet?
#6: Egy emberről van szó, Soros Györgyről. Tökmindegy, hogy zsidó, csak ti, balosak hozzátok elő a származását, hogy szalonképtelenné tegyétek a kritizálását, mert hát akkor az antiszemitizmus.
Afrika a gyarmatosítás előtt is szar hely volt, a gyarmatosítás alatt éltek valamivel jobban.
"Tökmindegy, hogy zsidó"
Eddig arról beszéltél, hogy miért nem lehet másokat zaklatni a multjukkal.
Most meg azt mondod, hogy irreveláns.
Engem nagyon gyorsan elvesztettél XD
"Ne tegyünk már úgy, mintha Afrika problémáit a gyarmatosítás okozta volna!"
Okés akkor megkérdezem.
A rabszolgaság mit okoz egy társadalomban? Milyen problémákat okozhat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!