Azt miért kell ma minden transznak bemondásra elhinni, hogy az ellenkező neműnek érzi magát?
Ma mindenkinek kötelező zokszó nélkül elfogadni, ha egy férfi bejelenti, hogy ő mostantól nő, és ennek megfelelően legálisan végigverheti a női mezőnyt a sportban.
Lia Thomas tökéletesen férfinek néz ki, még nemváltó műtét sem kellett neki semmihez. Laurel Hubbardnak szintén elég volt a bemondás.
Svájcban elég bemenned az okmányirodába és onnantól az ellenkező nemhez tartozol.
Szóval azt mégis hogyan állapíthatja meg ránézésre bárki, hogy igazat mond-e az illető, hacsak nem esett át még az operáción?
Magadra gondolsz? Ilyen gondolkodással te aztán tényleg elég durván félre sikerültél... Amúgy régen is sok magadfajta elmebeteg volt, csak akkor még nem bántak veletek ilyen emberségesen.
"Hallod, mi van akkor, ha valaki XY kromoszómákkal születik, de SRY génmódosulása, Swyer-szindrómája vagy AIS-szindrómája van, és emiatt elsődleges női nemi jelleggel születik? Vagy a másik eset, amikor az XX kromoszómás személy de la Chapelle-szindómával születik férfi nemi jellegekkel?"
Akkor genetikai rendellenességgel született. Ettől még nem szűnik meg a tény, hogy az ember nemét alapvetően kromoszómái határozzák meg.
"Aha, szóval vannak fekete hattyúk is, de attól még minden hattyú fehér."
Nem éppen. Hanem például egy hattyú alapból tollas. Genetikai rendelleneséggel előfordulhat, hogy nem normális tollazattal születik, de ettől még ugyanúgy hattyú marad. Csak épp némi genetikai hibával.
"Én is rossz testbe születtem, mert testileg ember vagyok, de belül kutyának érzem magam."
Az ciki, akkor te tényleg pszichiátriai eset vagy. Mondjuk a válaszaidat elnézve ez nem meglepő.
Viszont komolyra fordítva a szót. Ez az "érzem magam" meg "hiszem magam" szándékos ferdítés kezd rohadtul uncsi lenni. Számtalanszor el lett magyarázva, hogy itt nem arról van szó, hogy minek hiszed magad hanem, hogy mi vagy. Ha férfinak születsz akkor férfi vagy, akkor is ha pechedre női testbe születsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!