A jogosítvány megszerzése miért nem hatósági áras?
Angliában a nettó minimálbér mai árfolyammal számolva 592 ezer forint, nincs kötelező óraszám, £20 font egy óra vezetés oktatóval, de cserébe baráttal/rokonnal is tanulhatsz vezetni.
Magyarországon a nettó minimálbér 133 ezer forint, 30 kötelező óra, emberek nagy része nem megy át elsőnek és még venni kell kötelező órákat, sokszor nem is önhibából, ami 6500-12000 forint között bárhol mozoghat.
Szeretném elkezdeni a jogosítványt és megkerestem a megye legolcsóbb autósoktatóját. Weboldalon 5500/óra volt kiírva, ami szuper hisz meglenne 240-ből minden.
Felhívtam, jelezte hogy már az árak 6500/óra azóta. Jelzem, még így is ő a legolcsóbb a megyében. Azt azért hozzá tette, hogy az alkatrész árak és a benzin miatt most fog mindenki emelni 1-2 ezer forinttal. Gondolom a 30 óra vezetésem alatt minden elkopik a kocsiban és azt is nekem kell megfizetni..
Hol fog már végre megállni?
Ismerek embereket akik néhány éve még ilyen 150 ezerből lejogsiztak 1-2 hónap alatt, most 300 alatt nem áll meg, és az átlag idő 5-6 hónap mire megvagy vele. Meg 50 ezret fizetni egy webes linkért...
A kormány miért nem tesz már ezek ellen semmit? Pesten is fix árasak a taxik. Ugyan miért nem lehetne korkátolni a keselyű autósoktatókat is, akik csontig lehúzzák az emberről a bőrt is?
Ha helyi képviselőjét megkeresi az ember ezzel (hisz engem is képvisel), akkor tud hangot adni a dolognak? Esetleg petíció?
Oké, a jogsi nem olyan alapvető dolog mint a liszt, kenyér, de mégis etikus lenne nem engedni az oktatókat így engedni elszállni, hogy konkrétan nyugati fizetéssel is szájhúzós árakat kérnek el.
#3 A taxi még annyira sem mint a jogsi, mégis egységes az áruk.
Gondolom az is tök okés lesz amikor 20 ezer lesz egy óra és 800 ezer a jogsi, mondjuk sokaknak most is ennyiből jön ki ha bukik.
#5 Akkor legyen az. 25 éves Toyota-t vezet az ember és elkérnek 9500 forintot.
Miért nincs akkor egy max ár amit kérhetnek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!