Cigány családoknál van olyan íratlan hagyomány hogy ha egy cigány lánynak megkéri a kezét egy magyar ember akkor ha mégsem veszi el végül, úgy fizetnie kell bizonyos mennyiségű pénzt a lány családjának?
Akkor minek vagy itt cimbora? :) Semmi rossz nincsen a vitában. Azért van az oldal.
Hát jó. Nem azért vagy itt.
Ez az oláh cigányoknál van ahol a nő nagy rózsás szoknyában cammog cuccokkal a kezében a nikotin bajszos kalapos férje mögött....
Értelmetlen halandzsául beszélnek, a nő nem egyenlő a férfival és még tömérdek gusztustalan "hagyományuk" van
A franc akarna ilyenek közé beházasodni
Évekkel ezelőtt, én udvaroltam egy roma csajnak, és több hét után a családja meghívott ebédre. Elmentem, a kaja az első osztályú, bármelyik étterem megirigyelhetné, azt a minőséget amit ott edtem.
Ebédnek vége volt, és leültem a családfővel, a roma csaj apjával beszélgetni. Érdeklődött, hogy milyenek a szándékaim a lánya iránt. Pár hetes ismeretség után, nem tudtam túl sokat mondani, csak annyit hogy szeretem a lányát.
Elkezdett érdeklődni irántam.
Hol dolgozok? Mit dolgozok? Mennyit dolgozok? Mennyit keresek?
Mennyi megtakarított pénzem van? Mindent tudni akart rólam.
Ő beleegyezik abba, hogy a továbbiakban is udvaróljak a lányának, de csak akkor ha el is tudom tartani.
Utána elővett egy kisfüzetet, amiben forintra pontosan levoltak írva, hogy jelenleg, mennyit költött a lányára. Benne volt minden. Iskoláztatás, nyelvtanulás, ruházkodás, minden amit el lehet képzelni.
Ha ezt az összeget kifizettem neki, akkor az áldását adja ránk, és későbbiekben feleségül vehettem. Mellette úgy, hogy én is tiszteletben tartom a roma szokásokat.
Egy nagyon szép, és okos lány volt, de mindenben az apja döntött.
A lánynak nem volt beleszólása, vagy kifizettem az összeget amit kért az apja, vagy ennyi volt a kapcsolat. Nem volt harmadik választásom.
Nem mennék bele a részletekbe, de nem lett belőle semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!