Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Támogatnátok azt, hogy a...

Támogatnátok azt, hogy a szavazati jogot minimum 10 elvégzett osztályhoz kössék?

Figyelt kérdés
Azért nem érettségit mondtam, mert sokan pont akkor mehetnek először szavazni, amikor már 18 évesek elmúltak, de még mondjuk az érettségi évében vannak. Nemrég tudtam meg, hogy állítólag (de nem akarok hülyeséget mondani, ha ez nem igaz, javítsatok ki) olyan is mehet szavazni, aki nem tud írni vagy olvasni. Szerintem ez lenne a minimum.
2022. jún. 5. 12:36
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
30 szavazat
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
34%
Nem.itt az agyhalottak országban semmilyen jelentőséggel nem bírna a választások során.
2022. jún. 5. 12:45
 2/26 anonim ***** válasza:
25%
Akkor a fidesz a parlamentbe se jutna be.
 3/26 anonim ***** válasza:
23%
Én 21 évhez kötném,a többi kizáró ok marad.
 4/26 anonim ***** válasza:
80%

Nem. Ennyi erővel bárkitől megvonhatod a jogot, akár más téren is. Romáktól, melegektől, idősektől stb.

Ezt nem úgy hívják, h demokrácia, csak szólok

2022. jún. 5. 12:50
 5/26 anonim ***** válasza:
25%

az abszolút MINIMUMNAK az érettséginek kellene lennie (nem tudom honnan jön a tíz elvégzett osztály). Mondjuk amennyit az érettségi ér az alapján nyugodtan köthetjük diplomához is.

A másik lehetőség a szavazatok súlyozása, én az elmúlt 4 év befizetett adójának függvényében adnék szavazatokat az pógároknak. Aki a minimálbért nem kereste meg az 1 szavazat, a minimálbér után 2, a minimálbér kétszerese után 3, aztán 4, aztán 5. Nyilván maximalizálni kell, hogy ne egy Csányi vagy egy Mészáros döntsön, de szerintem akár 10-ig el lehetne menni. Akitől többet vont el az állam, annak a szava is érjen többet.

Természetesen elméleti a dolog, ilyen változtatás SOHA nem menne át sehol.

2022. jún. 5. 12:50
 6/26 anonim ***** válasza:
81%
A probléma bármiféle cenzussal az, hogy kizársz egy vele egy népréteget a választásokból - mindegy milyen kicsit, milyen butát - akiknek így nem marad más érdekérvényesítő lehetőségük, mint az erőszak.
2022. jún. 5. 13:00
 7/26 anonim ***** válasza:
13%
Betöltött 30. életévhez kell.
2022. jún. 5. 13:02
 8/26 anonim ***** válasza:
14%
#6 Vagy mondjuk elmennek tanulni és leteszik az érettségit.
2022. jún. 5. 13:02
 9/26 anonim ***** válasza:
15%
Letöltött katonai szolgálathoz kell kötni. Pávák ne szavazhassanak.
2022. jún. 5. 13:04
 10/26 anonim ***** válasza:
3%

Nem. Létezik síkhülye diplomás, és okos, de csak 8 általánossal rendelkező ember is.

Sokkal inkább egy 3+3 kérdéses teszthez kötném, amiből az első 3 kérdés:

1. Ki Magyarország Miniszterelnöke?

2. Mely párt tagja az aktuális miniszterelnök?

3. Mikor rendezték az ezt megelőző választást?

A másik 3 kérdés pedig mindig változó lenne, de semmi extra. Csak ilyenek, hogy mennyi 3*11, nevezzen meg egy magyar nevezetességet, stb. Mindenki egyszer próbálkozhat, ha nem sikerül, találkozunk 4 év múlva.

2022. jún. 5. 13:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!