Támogatnátok azt, hogy a szavazati jogot minimum 10 elvégzett osztályhoz kössék?
Nem. Ennyi erővel bárkitől megvonhatod a jogot, akár más téren is. Romáktól, melegektől, idősektől stb.
Ezt nem úgy hívják, h demokrácia, csak szólok
az abszolút MINIMUMNAK az érettséginek kellene lennie (nem tudom honnan jön a tíz elvégzett osztály). Mondjuk amennyit az érettségi ér az alapján nyugodtan köthetjük diplomához is.
A másik lehetőség a szavazatok súlyozása, én az elmúlt 4 év befizetett adójának függvényében adnék szavazatokat az pógároknak. Aki a minimálbért nem kereste meg az 1 szavazat, a minimálbér után 2, a minimálbér kétszerese után 3, aztán 4, aztán 5. Nyilván maximalizálni kell, hogy ne egy Csányi vagy egy Mészáros döntsön, de szerintem akár 10-ig el lehetne menni. Akitől többet vont el az állam, annak a szava is érjen többet.
Természetesen elméleti a dolog, ilyen változtatás SOHA nem menne át sehol.
Nem. Létezik síkhülye diplomás, és okos, de csak 8 általánossal rendelkező ember is.
Sokkal inkább egy 3+3 kérdéses teszthez kötném, amiből az első 3 kérdés:
1. Ki Magyarország Miniszterelnöke?
2. Mely párt tagja az aktuális miniszterelnök?
3. Mikor rendezték az ezt megelőző választást?
A másik 3 kérdés pedig mindig változó lenne, de semmi extra. Csak ilyenek, hogy mennyi 3*11, nevezzen meg egy magyar nevezetességet, stb. Mindenki egyszer próbálkozhat, ha nem sikerül, találkozunk 4 év múlva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!