Kádár rendszer alatt milyen volt az élet? Jobb volt akkor sokkal, mint most?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 24. 16:31
11/13 anonim válasza:
Csak ezt éppen nem lehet huzamosabb ideig fenntartani.
A rendszerváltozáskor pedig nyilván ezek a 'munkahelyek' szűntek meg tömegével, mert nem volt már rájuk igény a továbbiakban.
12/13 anonim válasza:
#10: ja.. volt munkahelye... de nem dolgoztak... 2-3 ember volt felveve egy embernyi munkára.. Fenntarthstatlan volt a rendszer.
13/13 anonim válasza:
10 vagyok, igaza van a 11 és 12 válaszolónak, én is így látom, a válaszokban azt írtam le, amit az emberek akkor szubjektíven érzékeltek. Persze hogy nem volt hatékony a munkavégzés és fenntarthatatlan volt az a rendszer, de sokan visszasírják azt a biztonságérzetet.
Másik jellemzője a kornak, hogy keveset kerestek, de ez nem volt akkora probléma, mert áruhiány volt, úgysem tudták volna elkölteni. Sokkal kisebb volt a különbség a jövedelmek között. Nem volt olyan frusztráló, hogy másnak mire telik és nekem mire nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!