Budapest és Magyarország többi része 2 külön világ?
Attól függ.
Fizetések, tanulási lehetőség, munkalehetőség, bolt és árúválaszték, közlekedés minősége és sebessége (mennyiségre levetítve) és külföldiekkel való kontaktlehetőségben egyértelműen felülmúlja az összes többi magyarországi települést. Ebből a szempontból igen, kicsit olyan, mintha a magyar vidékről külföldre csöppentél volna.
Ugyanakkor az emberek itt is ugyanazok. Mást tapasztalnak a világból. Szerintem egyértelműen többet, de nem feltétlen jobbat.
Magyarországon egy igazi nagyváros van, Budapest. Ebből a szempontból Magyarország egy városállam.
Magyarország második legnagyobb városa Debrecen. De még Litváni, Szlovákia, Bulgária, Szerbia és Csehország másik legnagyobb városa is nagyobb mint Debrecen. Budapestnek nincs ellensúlya.
5ösnek igaza van, az ország második legnagyobb városa mindössze tizedannyi lakossal bír, mint az első. Ez iszonyatosan nagy különbség amire nehéz is példát hozni Európában.
Dehát ez abból ered, amit 3as írt, hogy sokkal több lehetőség van a fővárosban mint a többi településen. Tetszik-nem tetszik, a fővárosban több a lehetőség szinte bármire, mint bárhol máshol az országban. Jó lenne ezen változtatni, de igazából úgy tűnik senki nem törekszik erre.
8# as, teljesen egyetértek veled, ráadásul a Budapesti infrastruktúrát is igencsak fejleszteni kell, mert minden út oda vezet, aztán megáll a forgalom napi szinten.
Én Budapesten jó párszor találkozom 5-8 km es dugókkal, M0, M3 bevezető, Hungária krt stb....
Az M0 nyugati szektora drága lenne, de kellene, a keleti már kevés, szóval van baj.
Én több nyugat európai nagyvárosban jártam már, vannak ott is dugók, torlódások, de ilyen, mint ami Budapesten, az nincsen!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!