Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az emberiség lecserélése zajlik?

Az emberiség lecserélése zajlik?

Figyelt kérdés
Robotokkal végeztetnek minden munkát, amit emberek is gond nélkül el tudnának végezni. Már vannak robotok, amik utcán sétálnak. Ebből az lesz, hogy járőrrobotok lesznek kamerával felszerelve, amik ügyelnek rá, hogy az állampolgár engedelmes legyen. Az éhes tömegek, akik a robotok miatt elvesztik a munkájukat, nem tehetnek semmit.

2022. ápr. 2. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
Hol vannak ezek az éhes tömegek?
2022. ápr. 2. 19:12
 2/5 A kérdező kommentje:
#1: Egyre több ember veszti el az állását a robotok miatt, és ez egyre rosszabb lesz.
2022. ápr. 2. 19:13
 3/5 anonim ***** válasza:
91%
Bakker, én egész nap a főutcán sétáltam, de nem találkoztam egy robotottal sem.
2022. ápr. 2. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:
91%
Dehogynem tehetnek valamit, legtöbbjük például más munkát keres.
2022. ápr. 2. 19:15
 5/5 anonim ***** válasza:

"Robotokkal végeztetnek minden munkát, amit emberek is gond nélkül el tudnának végezni. "

Ezzel mi a gond? Szeretnél pénzt váltani, vagy dobozos üdítőt árulni, vagy ügyfélszolgálatosként kapcsolgatni mindenkit ide-oda? Gondolom nem.

A robotizálás egy jó dolog, mert pl. monoton feladatok alól munkaerőt szabadít fel, akiket aztán máshová lehet csoportosítani. Ha attól tartasz, hogy elveszik az emberektől a munkát, én nem gondolnám ezt igaznak. Annak idején a géprombolások időszakában is volt ilyen félelem, de a termelés egyfelől sokkal könnyebb lett, másfelől újabb szakmák jöttek létre. Manapság a mezőgazdaságban is műholdas technikával irányítanak önjáró munkagépeket. A földeket drónok permetezik, ami sokkal hatékonyabb, mert a fertőzés kiindulási pontján tudnak egyből beavatkozni, nem kell értelmetlenül mindent lepermetezni. Elképesztő a fejlődés és úgy gondolom ez nekünk csak jó lehet. Korábban dolgoztam egy élelmiszeripari multinál, ahol a fóliázó gép futószalagjának a végén emberek szedték le a kész csomagokat és pakolták raklapokba, egységrakományokba. Mindennek megvolt a módja, hogy melyik fajta csomagot hogyan kell összeforgatni és egymásra tenni, hogy kötésben legyen, milyen magasra szabad pakolni, stb.

Na most ezt egy egész 8 órás műszakban csinálni egyenlő a mentális halállal. Erre kitalálták azt, hogy vettek egy robotkart, ami automatikusan forgatja össze ezeket a csomagokat. Nem kér enni, nem megy ki dohányozni, nem fárad el, nem lesz motiválatlan, nem hisztizik és a dolgozóknak is jobb, mert nem kell egy szar munkát csinálniuk.

Egyébként az emberiség túlnyomó része ma sem az iparban vagy a mezőgazdaságban dolgozik, hanem a szolgáltatási (tercier) szektorban.

[link]

2022. ápr. 5. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!