Miért hiszik egyesek hogy "isten engem úgy segéljen" elhagyása miatt nem érvényes az eskü?
Tegnap egy néni nekem támadt, amiért a szavazatszámlaló bizottsági tagok esküjén nem mondtam, hogy "isten engem úgy segéljen"
A jegyző és a polgármester mondta neki, hogy jó az úgy is, de látszott rajta, hogy legszívesebben megölne.
Hogyan lehet kezelni a vénasszonyt? O lett a szavazat számláló bizottság elnöke.
Mi az, hogy nem érvényes az eskü? Bármiféle eskü eleve csak babonás bolondokat érdekel.
A szóbeli szerződéskötés viszont minden formaság nélkül érvényes. Bár esetünkben erről sincs szó, minthogy a jogszabályok betartásához nem kell szerződést kötni, kötnek a törvények maguktól is.
Ateista vagyok
Amikor én tettem le ugyanezt az esküt azért zártak ki egy szavazatszámlálót és hívtak be helyette póttagot,mert késett az eskütételről.Szóval nem csak formalitás.
Sokkal jobb lett volna, ha azt mondod, hogy "Allah engem úgy segéljen".
Biztos felrobbant volna a Fideszes vén tyúk feje.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!