Mit gondoltok a feltétel nélküli alapjövedelemről?
Ez csak egy gyors felmérés lenne.
Ezen témában írom egyebkent a szakdolgozatom, aki esetleg szivesen elmondaná a véleményét a kérdőív formában, nyugodtan írjon :-)
Izgalmas a téma de engem megleptek az eddigi eredményeim. Ezért írom ki ide is, csak kíváncsiságból.
Árokpart ez hülyeség. A gépromboló mozgalmaknál is ilyeneket mondtak, oszt mégis megmaradt a társadalom.
Átalakulni át fog, de nem lesz ilyen világ amit lefestesz.
Köszi a sok választ.
(Ha valaki a kérdőívben is elmondaná a véleményét - anonim, 2-3 perc, az eredmények összegzése fent lesz majd egy fb oldalon - nyugodtan írjon :-) )
Én egyáltalán nem támogatom.
"A technika és a robotizáció fejlődésének köszönhetően 1-2 éven belűl elkerülhetetlenné válik a bevezetése."
Ezt mondják az elmúlt 100-200 évben és valamiért sohasem jött be.
Nem szeretem a szélsőségeket. Az egyik véglet szerint nyugdíj sem lesz fenntartható pár évtized múlva, a másik véglet szerint már most lehetne nem csak alapjogon járó nyugdíjat, hanem jövedelmet is adni mindenkinek.
Kövezzenek meg, de én a kettő közt helyezkedek el. Szerintem a nyugdíjrendszert fenn fogjuk tudni tartani, de alapjövedelem még nagyon sokáig, vagy akár örökre sci-fi marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!