Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Németországban és más európai...

Németországban és más európai államokban tényleg olyan nagyon drága az energia?

Figyelt kérdés
Egyik nap hallottam, hogy egy ember nyilatkozott, talán Németországból, hogy 150 EUR után most 600 eurt fizetnek a gazert. Ez elég durva emelkedés. Most nem az a kérdés, jó-e, hogy itthon nem volt ekkora emelkedés, hanem valósak ezek az információk, amik ekkora emelkedésről szólnak?
2022. márc. 26. 08:55
 1/6 anonim ***** válasza:
59%
Ennyire nem, de duplájára ugrottak nagyjából.
2022. márc. 26. 09:01
 2/6 anonim ***** válasza:
24%

Nem, nem azok. Aki eddig 150 eurót fizetett a gázért, az most durván 260-300 euró körül fizet.

És tudod mi a ciki? Hogy ezt döntő többségük gond nélkül megengedheti magának. És mi mit értünk el 12 év alatt? Államcsőd árán is marad a rezsicsökkentés, másképp belerokkannánk.

2022. márc. 26. 09:07
 3/6 anonim ***** válasza:
66%

olyan vicces amikor a propaganda sajtó naponta tolja az emberek képébe, hogy nyugaton hogy elszálltak az árak, mi bezzeg megvédtük az embereket.

Nos egy 100m2 német ház havi energia fogyasztása 260kw/h általány, most ez 200 euro, a gázfogyasztás 1 évben 1800m3, most ez 2600 euro, vagyis kb 200 euro havonta. Szóval 400 euro. Ennyit fizetnek a testvéremék. Ketten keresnek együtt közel 4000 eurot, egyikük tanár, a másik önkormányzati dolgozó. Szereinted be vannak szarva a drágulástól? 2 éve a havi számla 180 euro körül mozgott.

Ami a drága kormányunkat illeti, nem azért van rezsicsökkentés mert az emberek léte olyan nagyon érdekelné őket, hiszen nem indenki gázzal fűt és elektromos áramot is 60% magunk állítjuk elő, hanem ezzel csökkenteni a hivatalos inflációt. Az ipari és kereskedelmi nagyfogyasztók itthon is 210-250ft fizetnek kwh, a különbséget a költségvetésből pótolják és növeli az államadósságot. Az egy jó kérdés, hogy milliós jövedelmű embereknek miért kell a rezsijét a közös pénzből finanszírozni?

2022. márc. 26. 09:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Mennyi idő alatt emelkedett duplájára? Mondjuk az én kis vacak lakásomban kB 15 éve ugyanannyit fizetek a gázért, de kibírnám a dupláját is, szóval relatív, mi a drága. Nyilván nem örülnék neki, de 15 év alatt én is kB 5-8szor annyit keresek.
2022. márc. 26. 09:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is Németországban élek, a tavaly 40 euró gázt fizettem havonta, most 145 eurót, ha nem hiszed küldök számlát.

A benzin 2,10 Euro, gázolajat 225,99 euróért tankoltam kb.2 hete, azóta lement 2,10 -re

2022. márc. 26. 09:35
 6/6 anonim ***** válasza:

A németországi keresetekhez a rezsi bagatell tétel, 2 autóra több biztosítást kell fizetni mint amennyi a teljes rezsi. Ha normális keresetek vannak akkor nem probléma ha emelkedik az energia ára, mert rákényszerít a spórolásra és az energetikai beruházásokra.

Ha 3000-4000 eurot keresnék havonta pont leszarnám hogy 30000 vagy 60000ft a rezsim, ha 220000 keresek akkor viszont nagyon nem mindegy.

Még valami...még most sem értük el a 2008 olaj és gázárakat a tőzsdén, ennyit a rendkívüli áremelkedésről. Annyit gyengült a forint és annyival több adó van rajta az magyarázza a dupla árat.

2022. márc. 26. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!