Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az "orosz hirek" nevű facebook...

Az "orosz hirek" nevű facebook oldalon a kommentelők Oroszországot éltetik, ők elfelejtik 48 vagy 56-ot?

Figyelt kérdés
Értem én hogy most nem kell mindenkinek Ukrajna mellett állnia de itt már kicsit többről van szó. Olyan kommentek mennek hogy éljen Oroszország meg hogy bárcsak ide is bevonulna Putyin.... Ezek az emberek elfelejtik hogy 48-at orosz segítséggel verték le vagy azt hogy 56- ban mi történt vagy azt, hogy majdnem 50 évig megszálltak minket és mit műveltek itt? Elvből nem szabadna ilyen elvakultan szeretni Oroszországot ilyen történelmi múlttal.
2022. márc. 19. 13:36
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%
Az egész.
2022. márc. 19. 14:12
 12/30 anonim ***** válasza:
94%
#11 Ez nem teljesen igaz. A németek valóban megváltoztak. Van a rokonságban egy német ember, a háború előtt született, apja SS katona volt nagyapjával együtt. Ő is és sok német is szívből utálja Hitlert.
2022. márc. 19. 14:15
 13/30 anonim ***** válasza:
64%

Gondolom azért az osztrákokat, szlovákokat, románokat, szerbeket, cseheket, ukránokat szereted :D

A románok, szlovákok, osztrákok, szerbek, horvátok, ukránok mind a mai napig megszállva tartanak magyar területeket, elfoglalták őket, de ne is zavarjon.

Mondjuk letojom az oroszokat, rohadjanak meg, de nem tudnátok végre abbahagyni az '56-ozást, '48-azást? Csak mert pont tőletek ez eléggé nevetséges. Tegnap még őrjöngtetek, hogy "Triatlon! Triatlon!" ma meg 100 éves dolgokat akartok ürügyként felhasználni az oroszok ellen. Kognitív disszonancia.

2022. márc. 19. 14:21
 14/30 anonim ***** válasza:
68%
#13, igazad van, bőven elég a jelenre tekinteni, ami Oroszo. ellen szól, Ukrajna, kicsit távolabb Szíria, kicsit később meg lesz Grúzia...
2022. márc. 19. 14:29
 15/30 A kérdező kommentje:
13. Se balos se nagy magyarkodós nem vagyok csak annyira amennyire egészséges szóval én biztos nem trianonoztam. Megszállva tartanak? Tudtommal részt vettünk egy világháborúban amiért megkaptuk a büntetést, jogos vagy sem ennek már 100 éve, el kellene fogadni, azok a területek már nem a mieink. Ilyen alapon a fél világ igényt tarthatna egy szomszédos ország területére több 100 éves dolgokra hivatkozva.
2022. márc. 19. 14:32
 16/30 A kérdező kommentje:
13. 56 nem 100 éve volt és dédapámat oroszok ölték meg, illetve másik ágon nagyanyám egy itt állomásozó orosz katona nemierőszakából fogant.... Ezek után evidens hogy azt gondolom ide orosz ne jöjjön...
2022. márc. 19. 14:35
 17/30 anonim ***** válasza:
Értem, tehát ami 100 éve volt, azt felejtsük el, de ami 170 éve (1848), azon pörögjünk? Huh, van itt baj, nem kicsi...
2022. márc. 19. 14:37
 18/30 anonim ***** válasza:
7%

Az afrikai szinten lévő Ukrajna, Grúzia, Szíria a kutyát nem érdekel, főleg, hogy Ukrajna magyarellenes, remélem jól szétbombázzák egymást az oroszok és az ukránok, megérdemlik egymást. Egyébként meg Oroszország megmutatta, hogy egy rakat sz@r atomfegyverek nélkül, a lengyelek egyedül szétszednék őket, mint Foxi eb a lábtörlőt.

De a 13-as kommentem célja csak annyi volt, hogy rámutassak az ukrán-felszopók kognitív disszonanciájára.

2022. márc. 19. 14:39
 19/30 A kérdező kommentje:
17. Lehet a kákán csomót keresni. A 48-at csak azért írtam mert a békemenet kokárdában pózolva éltette az oroszokat ami enyhe ellentmondás, mivel a kokárda részben kapcsolható számunkra egy oroszokkal is vívott szabadságharchoz, mellesleg 48 a legnagyobb nemzeti ünnepünk, azt gondolom nem lehet figyelmen kívül hagyni de legyen hagyjuk. Ellenben az utolsó Orosz katona 90-ben hagyta el az országot ami csak 32 éve volt. Sokan emlékeznek rá hogy viselkedtek itt, tisztelet a kivételnek.
2022. márc. 19. 14:44
 20/30 A kérdező kommentje:
Kicsit elkanyarodtunk az alap kérdéstől... Igazából senkit nem szabadna ennyire betegesen éltetnünk, illetve olyanokat írni bárcsak bevonulna ide is Oroszország... Ha nem lenne történelmi múltunk akkor is elfogadhatatlannak tartom. Miért akar bárki megszállva lenni? Miért kellene nekünk Oroszország?
2022. márc. 19. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!