Létezik a magyar népnél kevesebb empátiával, szolidaritással rendelkező nép? Mi miért vagyunk ennyire szociáldarwinisták? Más is úgy érzi hogy itthon gyakorlatilag nincs is társadalom az egész ország olyan mint egy állat falka?
Soha semmilyen társadalmi rétegért nem áll ki senki, soha. Bárkinek van valami baja, soha soha nem áll melléjük senki.
Azt is leszarja mindenki ha az utcán fekszel nyílt töréssel, simán tovább sétálnak, senki nem áll meg segíteni, mentőt hívni.
Sőt, szerintem a legtöbb magyar azt is leszarná ha hullák feküdnének az utcán, ugyanúgy menne fapofával munkába.
Ha valaha lesz gyerekem én azt fogom neki megtanítani a legjobban hogy ez az ország egy csürhe és úgy kell benne élni mintha csak te lennél mert soha senkire nem számíthatsz.
Vannak nem kevesen, akik szoktak segíteni, ha valaki rosszul van az utcán, hajléktalan, menekült...
Viszont sokan úgy vannak ezzel, hogy ez nem az én dolgom vagy nem közvetlenül. Lehet pénzt, azért ők is adományoznak néha.
De akik úgy gondolják, hogy a szolidaritás, mások segítése nem az én dolgom, azok nagy része is úgy van vele, hogy ez az állam feladata. Magyarország nem egy igazán magasan fejlett ország, de itt is fenntartunk széleskörű állami ellátórendszert (bölcsődék, óvodák, iskolák, egyetemek, kórházak, ingyenes egészségügy, időseknek nyugdíjrendszer, árváknak bentlakásos intézmények, családi támogatások, lakhatási támogatások, munkanélkülieknek segély, közmunka stb.). Egyáltalán nem igaz, hogy nincs szolidaritás a magyar társadalomban és az ember csak magára számíthat, csak az öngondoskodás élvez mindig mindenhol prioritást.
Én ezt egyàltalàn nem így tapasztaltam. Sok emberbe csalódtam màr én is, nem egyszer bàntottak meg, de rengeteg rendes és intelligens magyar emberrel talàlkoztam, akikkel jó volt beszélgetni, akik segítettek, ki is àlltak mellettem, vagy igyekeztek szeretetet és jó szavakat adni a nehéz időkben és teljesen àtlagos magyar emberekről beszélünk kortól függetlenül.
Nem szeretnék példàkat mondani, de szerintem sok olyan külföldi orszàg létezik, ahol sokkal több az elviselhetetlenebb ember és körülmény, mint itt nàlunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!