Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Létezik a magyar népnél...

Létezik a magyar népnél kevesebb empátiával, szolidaritással rendelkező nép? Mi miért vagyunk ennyire szociáldarwinisták? Más is úgy érzi hogy itthon gyakorlatilag nincs is társadalom az egész ország olyan mint egy állat falka?

Figyelt kérdés

Soha semmilyen társadalmi rétegért nem áll ki senki, soha. Bárkinek van valami baja, soha soha nem áll melléjük senki.

Azt is leszarja mindenki ha az utcán fekszel nyílt töréssel, simán tovább sétálnak, senki nem áll meg segíteni, mentőt hívni.

Sőt, szerintem a legtöbb magyar azt is leszarná ha hullák feküdnének az utcán, ugyanúgy menne fapofával munkába.

Ha valaha lesz gyerekem én azt fogom neki megtanítani a legjobban hogy ez az ország egy csürhe és úgy kell benne élni mintha csak te lennél mert soha senkire nem számíthatsz.

2022. márc. 18. 23:16
 1/9 anonim ***** válasza:
27%
A magyar természet mindig is ilyen volt és ilyen is marad örökre. Ez az igazi hungarikum.
2022. márc. 18. 23:21
 2/9 árokpart ***** válasza:
28%
Úgy látom, hogy mostanában lett inkább csak sajnos ilyen az emberek mentalitása. A rendszerváltás első két évtizedeiben, sőt pl. 1990-2000-ig messze nem ilyenek voltunk.
2022. márc. 18. 23:27
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Ez csak a te beteges kis lelki kivetülésed,mondjuk egy ilyen libbant h#lyét én is helybenhagynêk.
2022. márc. 18. 23:34
 4/9 árokpart ***** válasza:
86%
A közösségi médiatizált világ is teszi, pontosabban hozzájárul ehhez a jelenséghez szerintem. Azt hittük, hogy a közösségi oldalak, fórumok közelebb hozzák az embereket egymáshoz, de pont az ellenkezője valósult meg mára belőle.
2022. márc. 18. 23:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Elidegenedés. Körülvettük magunkat tévékkel, számítógépekkel, okostelefonokkal, az interneten éljünk az életünket, sokan nem is akarnak házasodni. Az embereket csak az érdekli, hogy fogyasszanak. Ez egy disztópia, és most már az egész világ ebben él.
2022. márc. 18. 23:42
 6/9 anonim ***** válasza:
88%

Vannak nem kevesen, akik szoktak segíteni, ha valaki rosszul van az utcán, hajléktalan, menekült...

Viszont sokan úgy vannak ezzel, hogy ez nem az én dolgom vagy nem közvetlenül. Lehet pénzt, azért ők is adományoznak néha.

De akik úgy gondolják, hogy a szolidaritás, mások segítése nem az én dolgom, azok nagy része is úgy van vele, hogy ez az állam feladata. Magyarország nem egy igazán magasan fejlett ország, de itt is fenntartunk széleskörű állami ellátórendszert (bölcsődék, óvodák, iskolák, egyetemek, kórházak, ingyenes egészségügy, időseknek nyugdíjrendszer, árváknak bentlakásos intézmények, családi támogatások, lakhatási támogatások, munkanélkülieknek segély, közmunka stb.). Egyáltalán nem igaz, hogy nincs szolidaritás a magyar társadalomban és az ember csak magára számíthat, csak az öngondoskodás élvez mindig mindenhol prioritást.

2022. márc. 18. 23:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt egyàltalàn nem így tapasztaltam. Sok emberbe csalódtam màr én is, nem egyszer bàntottak meg, de rengeteg rendes és intelligens magyar emberrel talàlkoztam, akikkel jó volt beszélgetni, akik segítettek, ki is àlltak mellettem, vagy igyekeztek szeretetet és jó szavakat adni a nehéz időkben és teljesen àtlagos magyar emberekről beszélünk kortól függetlenül.

Nem szeretnék példàkat mondani, de szerintem sok olyan külföldi orszàg létezik, ahol sokkal több az elviselhetetlenebb ember és körülmény, mint itt nàlunk.

2022. márc. 18. 23:44
 8/9 árokpart ***** válasza:
54%
6-os Az egészségügy nagyon nem ingyenes, sőt egy lépéssel vagyunk az USA modell előtt, csak itt egy biztosítás van ami minden gyógyírásra kiterjed. Viszont a módszer ugyanaz, ha nem tudod a biztosítást fizetni akkor el sem látnak meg mellé viszik a házadat. A többi az úgy van az igaz és stimmel.
2022. márc. 19. 00:02
 9/9 anonim ***** válasza:
94%
Persze hogy létezik, de te ezt már a kis agyadban eldöntötted, hogy a magyar a sz@r és kész. Vannak sokkal gázabba népek is.
2022. márc. 19. 07:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!