Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nyelvvizsga amnesztia idén?

Nyelvvizsga amnesztia idén?

Figyelt kérdés

2022. márc. 13. 08:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
5%
Ha a fideszre azavazol lesz.
2022. márc. 13. 08:03
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos idén is lesz, pedig aki nem képes középfokon megtanulni egy olyan egyszerű nyelvet, mint az angol, az nemhogy diplomát, de még érettségit sem érdemelne.
2022. márc. 13. 08:21
 3/14 anonim ***** válasza:
78%

Azért érettségihez hülyeség lenne nyelvvizsgát kérni. Én sem tudtam volna letenni, mégis tudok annyit angolul, hogy útbaigazítsak külföldieket, vagy beszélgessek velük hétköznapi dolgokról.

Ami inkább szomorú, hogy a mai napig választhatsz olyan általános iskolát, ahol nem az angol az elsődleges idegen nyelv.

2022. márc. 13. 08:40
 4/14 anonim ***** válasza:
74%

Az én korosztályomnak kötelező volt, sokan mégsem használják, ezért megkopik a tudásuk, nem igazán volt jó a nyelvoktatás sem, a nyelvtanra túl nagy hangsúlyt fektettek, a beszédre minimálisat, így a többség nem szívesen beszél szóban, inkább olvasás, és az írásos kommunikáció megy. Nem tudom, ez változott-e a nyelvoktatásban, én 2010-ben szereztem diplomát.

Szerintem át kellene gondolni, mely szakmákhoz fontos mindenképpen a nyelvtudás, kik fogják munkában is használni ténylegesen, és a nyelvoktatásban is többet kellene a beszédre, hallott szövegértésre fordítani.

Szóval annyira nem tartom rossznak, hogy kimaradt a kötelezőségből pár évfolyam, még ha egy pandémia kellett is hozzá. Aki akar, úgyis szerez nyelvvizsgát.

2022. márc. 13. 08:47
 5/14 A kérdező kommentje:
Ja, nekem német kéne, ezért örülnék neki, de nem hiszem hogy lesz.. vagy igen? Megint rejtély...
2022. márc. 13. 08:49
 6/14 anonim válasza:
20%

Kedves 3-as. Szerintem egyáltalán nem probléma, hogyha az embernek nem az angol az első nyelve, sőt!

Nekem nagyon sokat segített az, hogy a némettel kezdve megalapoztam az angol nyelvtudásomat. Sokan mondják, hogy német után könnyebb az angol. Én is közéjük tartozom.

A másik, az angol egy olyan nyelv, ami könnyen befogadható, kiskorban ragad az emberre. Mivel az internet segítségével nagyon sok angol nyelvű behatás éri már általános iskola alatt is a diákokat, a gimnáziumba lépéskor előnyben vannak nyelvtudás terén azokkal a társaikkal szemben, akik angolul kezdtek tanulni. (Persze nem angolul, hanem összességében.)

Az a tapasztalatom, hogy aki angollal kezd, kisebb eséllyel fog egy másik nyelvet megtanulni, mint aki fordítva. Hogy miért? Mert angolul előbb-utóbb muszáj megtanulnod, és gimnáziumban, egyetemen kiváló lehetőségeid vannak erre. Más nyelvek esetében; ahogy az angoltól távolodunk a német, olasz, spanyol, orosz és a többi, Magyarországon már nem annyire elterjedt nyelv irányába, egyre szűkülnek be a a lehetőségek a nyelvtanulásra.

Még egy saját példát hadd hozzak. Én németes voltam, majd elkezdtem tanulni az angolt gimnáziumban. Jól haladtunk mindannyian az angolcsoportban, és néhány kivételével mindannyiunknak meglett a nyelvvizsga. Ez fordítva közel sem így nézett ki, a másik csoportban egy embernek lett a németből nyelvvizsgája, amellett, hogy angolból hasonló érettségiket írtak, mint mi.

Nekem érdekesség képpen a német felsőfok még később is lett meg mint az angol, amit már gimi alatt megcsináltam.

A nyelvvizsga amnesztiáhozpedig; én nem támogatom, de szerintem lesz.

2022. márc. 13. 12:03
 7/14 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem nem lesz.
2022. márc. 13. 14:53
 8/14 anonim ***** válasza:
40%
Miért lenne? A vírus eltakarodott, lehet menni bárhová még annak is, aki nincs oltva, így vizsgázni is.
2022. márc. 15. 20:38
 9/14 anonim válasza:
100%
Most majd a háború miatti gazdasági válságra fogják...és lesz.
2022. márc. 16. 20:09
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Hat szerintem ezzel mar senki nem foglalkozik, de ha szaz evre visszamenoleg mindenki megkapta szerintem az iden vegzoknek is illo lenne, elvegre nem kicsit voltak erintettek a koronaban, hiszen igy vegeztek el egy kepzest. Persze, belemehetunk, hogy milyen gaz stb..stb.. de ez akkor is igy lenne korrekt. Mielott valaki belemkotne, igen van nyelvvizsgam, viszont nem jartam egyetemre, tehat nem vagyok erintett, megis igy latnam helyesnek..
2022. márc. 16. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!