Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nyugat-Európa kevésbé családce...

Nyugat-Európa kevésbé családcentrikus mint Magyarország?

Figyelt kérdés

Értsd. nem vagy társadalmi selejt, ha nincs házastársad és két gyereked.

Nem vagyok csùnya vagy rossz természetű de olyan munkàm van, ami nagyon nem családbarát.

2022. márc. 3. 11:29
 1/3 anonim ***** válasza:
19%
Hát rokoni-ismerősi tapasztalatok alapján inkább luxus-kedvencnek tartják a gyereket.
2022. márc. 3. 11:38
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem közel se néznek ki annyira, ha nincs családod, viszont ettől szerintem nem kevésbé családcentrikusak. Csomó nyugati és északi országban nagy hagyománya van már, hogy mindkét szülő közel egyenlően veszi ki a részét a gyereknevelésből és ügyelnek a munka-család egyensúlyra. A felmérések szerint a Hollandiában a legjobb gyereknek lenni, őket mérik a legboldogabbnak. Szerintem ettől családcentrikus és családbarát egy ország, nem azért, mert konzervatív.

Látom, hogy nem erre irányult a kérdésed, de ezt is hozzá akartam tenni.

2022. márc. 3. 11:51
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Németországban élek.

Senki nem néz le, senkit sem érdekel, hogy ha nincs gyereked. Nagyon sok fiatal egyáltalán nem is akar. Így ez elég elfogadott dolog.

Viszont: ha van gyerek, akkor őket nagyon is támogatják. Pl. receptre a gyógyszerek többsége, a lúdtalpbetét, minden ingyenes. A fogszabályzó 80%-át állja a biztosító. Ez csak egy példa.

2022. márc. 3. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!