Miét van az, hogy Budapesten és a nagyobb vásorokban 60% körül van az ellenzék támogatottsága, a kisebb térségekben, falvakban pedig a fidesz vezet 60% feletti arányban? A kis településen lakók ennyire tájékozatlanok?
Budapesten koncentrálódnak a tanuló vagy már életkezdő fiatalok. Bennük a legnagyobb az igény arra, hogy változtassanak.
Illetve Budapesten könnyebben vannak találkozásai az embernek. Egy világvégi zsákfaluban a TV-ből tájékozódnak az emberek, és ha ott azt mondják, hogy a külföldiek miylen népségek, akkor elhiszik, mert esélyük sincs ezt összevetni a saját tapasztalataikkal.
Egy budapesti egyetemistának meg simán van eg yhalom külföldi vagy migráns csoporttársa, barátja, de ha nincs, akkor is 5 percbe kerül, hogy péntek este a Nagykörút egyik kocsmájában összefusson eggyel. És mivel személyes tapasztalata van, nem fogja elhinni, ha azt mondják, hogy ezek a népek ilyenek, vagy olyanok.
Dee egyébként nem kell ehhez Budapestet összehasonlítani a vidékkel, a vidéki nagyvárosok is ellenzékiebbek mint a falvak.
5
A Kádár-nosztalgiát mondjuk épp a Fidesz szállítja.
Jaj, most komolyan azon vitatkoztok, hogy a Fideszes vagy a DK-s nyugdíjas szűk látókörűbb-e?:D Nem vall ez szűk látókörűségre véletlenül?:D
8, valamilyen szinten egyetértek, de én nem gondolom, hogy komoly térítő munkát kellene végeznie az embernek. Szerintem a világnézetet elsősorban saját tapasztalat alapján lehet kialakítani. És tapasztalatszerzéshez a város jobb táptalaj, mint a falu egyszerűen a lehetőségek mennyisége és a közösségek heterogénsége miett.
Szerintem nem azt kéne megcélozni, hogy a tájékozatlan emberek is úgy lássanak ahogy mi... inkább csak eszközt kéne adni a kezükbe, hogy tájékozottabbá válhassanak. És hát igen, a TV a lehető legrosszabb szköz erre, de egyben a legnépszerűbb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!