Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Elfogadhatónak tartod, hogy...

Elfogadhatónak tartod, hogy ha valaki közszereplő, akkor annak az arcképével bármit megcsinálhat bárki, például eltorzíthatja egy lejáratókampány keretében?

Figyelt kérdés

Az átlagemberre ugyan vonatkozik a képmáshoz fűződő jog, de ha valaki közszereplővé válik, akkor a már a képmását felhasználhatják. Viszont jelenleg ez messze túlmegy a jó ízlés határán. Én ugyan jobboldali vagyok, de rettentően gusztustalannak tartom, amit a fidesz művel baloldali politikusok, MZP vagy gyurcsány arcképének elmaskírozásával, illetve fordítva, amit az ellenzék művel Orbán és Mészáros képeivel. Ezek a képek engem inkább a hirdető féltől távolítanak el, annak aljasságát hangsúlyozzák számomra. Szerintem mindennek van egy határa, és inkább arra kellene a kapmányt kihegyezni, hogy mi mit csináltunk jól, mit csinálnánk jobban, de még ha a másikat szauplják is, akkor sem lenne szabad, íly mértékben megsérteni az emberi méltóságot, mégha a politikusoknak ugyan semmi méltóságuk sincs.

Most attól tekintsünk el, hogy a többségük megérdemli, mert szinte az összes politikus egy velejéig romlott, gerinctelen alak pártállástól függetlenül, a kérdés a közszereplő jellegből adódó arcot felhasználó, eltorzító, bizonyíthatatlan dolgokat állító felhasználás a lényeg.

2022. febr. 20. 10:06
A kérdező szavazást indított:
Ez szerintem elfogadható, nyugodtan csináljanak bárkiből grincset, ördögöt, gnómot, békát, elmebeteget.
Ez már valóban túl megy a határon és kontraproduktív. Törvény kellene rá, hogy csak hírekben szabadjon felhasználni képmást, eltorzítani ne lehessen.
12 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Az ellenzék hol csinál ilyet Orbánék képeivel? Mármint a kampányukban. Mert az, hogy XY ellenzéki szavazó mit csinál, az nem az ellenzék sara.

Vagy úgy érted, hogy senki nem csinálhatna ilyen karikatúrás elváltoztatást, a szomszéd Pistike sem?

2022. febr. 20. 10:18
 2/6 A kérdező kommentje:
#1: Láttam ilyet mindkét oldalról, de mondom, pártállástól független a kérdés. Én úgy vélem, hogy ez nem elfogadható, hogy valaki más fényképét eltorzítsa valaki, bármilyen célból teszi. És ha úgy érted, akkor igen, a szomszéd Pistike se plakátolhassa tele Rózsika eltorzított képével a várost, csak mert visszautasította a bálon. A karikatúra az több szempontból is más, az nem fénykép, hanem rajzolt kép és az elsődleges célja a humor, nem pedig a lejáratás.
2022. febr. 20. 10:24
 3/6 anonim ***** válasza:
73%
2: az, hogy mi a humor, és mi a lejáratás, az mindig szubjektív sajnos
2022. febr. 20. 10:27
 4/6 anonim ***** válasza:
59%
Ne legyél már ilyen mimóza. Politikusokról karikatúrákat mát elég régóta készítenek, ez már a 19. században is bevette dolog volt.
2022. febr. 20. 11:42
 5/6 anonim ***** válasza:
79%
nincs egy egyertelmu hatar, mivel szubjektiv a tema
2022. febr. 20. 12:06
 6/6 Dzsoki ***** válasza:
Bizony,a jelenlegi törvénykezés,nem tiltja. Valóban,jobb lenne,ha mindenki avval kampányolna,hogy mit csinálna jobban!
2022. febr. 20. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!