Jobb lenne a világ, ha a gazdagok vagyonát elvennék és szétosztanák a szegények között?
"5-20 millió sem változtatná meg a mélyszegények 99%-ának az életét."
Ez szerintem elég nyilvánvalóan nem igaz. De ha már ilyen magabiztosan kijelentetted, akkor nem szeretnéd esetleg elmagyarázni, hogy miért gondolod ezt?
A linkelt cikk nettó marhaság. Aki szegény, az biztos lusta, aki gazdag, az biztos megdolgozott érte, úgyhogy ne bántsuk a gazdagokat azzal, hogy a kemény munkával szerzett pénzüket a szegényeknek adjuk.
Kivéve, hogy ez orbitális baromság. A szerző nyilvánvalóan nem nagyon ismerkedett a valósággal.
@24
Jól van Lölő, én simán elhiszem neked, hogy azért vagy ilyen gazdag, mert simán csak kétszázmilliószor keményebben dolgoztál, mint az átlag magyar :) Mert így működik a világ.
Bizonyos Marx nyomán ki volt ez már próbálva:negatív.
1919 áprilisában levertéka nagyapámrólabőrkabátját a Lenin fiúk, attólmivel lett jobb bárkineek?
Aztánfakereskedő lett, és 1949-51 között kifsztották az akkormár több milliárdos vagyonából, kb. ugyanazok.
Az sem lendítette fel az országot.
Sem a Weisz Manfséd, sem a Richter, sem az Zwcack, sem a MOM elvétele, sőt... akor indult az igazi leszakadásunk. Addig azok világ élenjáró cgek voltak.
Igazságtalan ez a világ, de a másik szál viszont nem is működik.
Azt érdekes módon senki nem írta, hogy a gazdagok a náluk lévő pénzből tudnak cégeket alapítani, munkahelyeket teremteni és a fogyasztásukkal megrendeléseket juttatni azoknak, akik belőlük élnek. A gazdagok pénze a legritkább esetben csücsül csak úgy egy bankszámlát, sokkal gyakoribb, hogy befektetve dolgozik a társadalom egészének javáért.
Ha elvennénk a vagyonokat és szétosztanánk sok embernek, sok apró morzsára, akkor honnan lenne fedezet, mozgósítható vagyontömeg beruházásokra, munkahely teremtésre és innovációra?
@29
Külön többször kiemeltem, hogy a segítségnyújtásnak HATÁROZOTTAN NEM az a módja, hogy egy összegű készpénz segélyben odaadjuk. Senki nem támogat ilyen politikát, mert nyilvánvaló hülyeség. Én se, és ezt le is írtam, többször is.
De mindegy is, minden válaszom le van pontozva majdnem 0-ra, figyelemre érdemes ellenérvet pedig egyet se látok, úgyhogy itt be is fejeztem. Ha ez a kérdés csak arra van, hogy mindenkit lepontozzatok, aki szerint nem ideális eset az Epstein szigetén kislányokat erőszakoló, kokainista ezertrilliárdos oligarchák világa, akkor itt még egyszer lepontozhattok, aztán jóccakát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!