Mi fog történni, ha a robotizáció miatt tömegek vesztik el a munkájukat?
"A többségük el se végzi, de hányan vannak olyanok is, akik elvégzik, de favágó programozó lesz belőlük: ma a piac tele van középszerű programozókkal."
Akiknek a csicskamunkáját rövidesen ki fogja váltani a gép. És helyettük megszaporodnak azok a munkahelyek, amik kreativitást vagy érzelmi készségeket igényelnek, melyekben a gépek jelenleg igen gyatrán teljesítenek.
Mégis alkalmazzák őket! Tehát nem lettek hosszú távú munkanélküliek. Egyébként munkaerőhiány van már pár éve, és még lessz is egy darabig.
Attól függ, hogy milyen szinten lesz ez.
Mert ahol én dolgozom ott is letrehozott a cég a raktáron belül 1 robotraktárat.
És időben full logikátlan a működése.
Mert tegyük fel van 20 raklap.
Azt targoncával 5-6 perc alatt rakom fel polcokra és bármikor bármelyik raklap azonnal hozzáferhető lesz.
A robotraktárba berakni sokkal több idő, mert berakom, elindítom a robotot, az felveszi a raklapot a helyére viszi, majd miután leőszültem nagy nehezen visszajön a következőért, így az 5-6 perces műveltből 60 perc lesz.
Plusz ha a 20 raklapból nekem mondjuk a 10es kell, akkor ki hozatni a robottal az előtte lévő 9et, majd kivenni a 10est és visszarakni a 9 raklapot.
Míg ha hagyományosan polcra lenne rakva, akkor 10mp lenne a hozzáférésebe fektetett idő.
Szóval nem 1 kiforrott dolog ez még, max flancolasnak van.
A kérdező sem dolgozni, sem tanulni nem akar.
Így persze tényleg nehéz lesz neki.
Mindenki másnak meg sokkal jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!