A kritika csak a felvett hitelre vonatkozik. Önmagába egy üdvözlendő dolog, hogy a világ egyik legjobb egyetemének egyetlen kínán kívüli campusa Budapesten lessz. 500 professzor is érkezik akik más magyar egyetemekre is átoktatnak. Az egész magyar felsőoktatás, kutatás-fejlesztés színvonala hatalmasat fog fejlődni.
2022. jan. 16. 20:35
3/14 anonim válasza:
Egyaltalan nem hatrany a hitel ... minden ilyen volumenu projekt hitelbol szokott megvalosulni a vilag minden tajan.
Jo lenne ha jonne a Fudan, mert ezzel kozelebb kerulhetnenk az elit egyetemek vilagahoz. A jovo egyetemistai jarnanak a legjobban, de a tudomanyos vilag is orulne.
2022. jan. 16. 20:39
4/14 anonim válasza:
Én nem hiszem el, hogy a válaszolók ennyire hülyék
2022. jan. 16. 20:48
5/14 anonim válasza:
Ilyen színvonalas egyetem még soha nem jött Magyarországra. Akik ott végeznek, talán többre is képesek lesznek, mint mindenkit lehülyézni, ahogy a 4-es tette.
2022. jan. 16. 20:57
6/14 anonim válasza:
Én nem hiszem el, hogy egy olyan egyetem jön ide, aki a kínai kommunista pártot élteti, akik több tízmillió, ha nem százmillió ember haláláért felelős, és ennek örülnek az emberek?
2022. jan. 16. 21:13
7/14 anonim válasza:
A Fudan egyetem megépítésével az alapvetően a baj, hogy felépülésével nem tud megépülni a Diákváros eredeti formájában, ami a lakhatási válság kulcsa lenne! Ma Magyarországon az átlagos bérleti díj a minimálbér felét teszi ki, azaz a dolgozó embereknek mindössze a fizetésük feléből kell kigazdálkodniuk az élelmiszerre, fűtésre és közlekedésre jutó kiadásokat. Ha a Diákvárosba tervezett 12 000 kollégiumi férőhely megépülhet, az érdemben csökkentheti a budapesti albérletárakat. Összehasonlításképpen Budapesten évente átlagosan 6000 új lakást adnak át, könnyen belátható hogy mekkora hatása lenne a Diákvárosnak.
2022. jan. 16. 21:59
8/14 anonim válasza:
"Egyaltalan nem hatrany a hitel ... minden ilyen volumenu projekt hitelbol szokott megvalosulni a vilag minden tajan."
Igen, csak azt a hitelt általában nem másnak vesszük fel...
Az Arc kiállításon az egyik plakát tökéletesen kifejezte mi a gond a Fudannal:
"Nagyszerű lehetőség!
Hitelt kínálok olyan személyeknek, akik vállalják, hogy ingatlant építenek nekem a saját telkükön!"
2022. jan. 16. 22:08
9/14 anonim válasza:
Nem azzal van a gond hogy Kína egyetemet akar itt létesíteni.
A gond az hogy
-mi vesszük fel rá a hitelt
-kínaiak fogják építeni
-főleg kínaiak járnának ide
2022. jan. 16. 22:43
10/14 anonim válasza:
9
De igen, baj van azzal, hogy a kínaiak Mo-on terveznek egyetemet nyitni.
Eleve: MIÉRT?
A FŐbaj, hogy képzett a fudan/Kína MAGÁNAK egy ügynököt, akit a nemzeti bankba is be tudott telepíteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!