Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mondhatom hogy elrabolt a...

Mondhatom hogy elrabolt a pasi ha nem engedett kiszállni?

Figyelt kérdés

Csoportoa edzés után az oktató kis iszogatás szervezett a kocsmába. Sokan mentek. Egyik pasasnak bejöttem, mondta, hogy szívesen eldob a hévhez, mert ő arra lakik. Nekem ez nagyon jól jött, mert este sötét volt, a hév elég messze, nem szerettem volna egyedül mászkálni. (Addig mindig vitt a barátnőm mert vele együtt jártunk, de akkor épp nem jött edzésre.) Nos az autóban kérdezte, hogy miért nem megyek velük iszogatni? Nyaggatott, hogy menjek, majd haza is visz, bla bla szokásos duma, én mondtam neki, hogy nem. Végén nem a hévnél, hanem a kocsmánál kötöttünk ki. Persze nálam se bérlet, se jegy, se semmi, nem is voltam ismerős a környéken, és még egyszer ezek után nem akartam beszállni a kocsijába, mert féltem nem otthon leszek hanem nála. Nagyon kellemetlen volt, sikerült elérnem egy ismerősöm aki eljött értem messziről és hazavitt.

1. Kérdésem a címben szerepel.

2. Szerintetek mivel tartozom ezek után az ismerősömnek? Mondta, hogy nem kell kifizessem, szívesen tette. Az is férfi mellesleg.

3. Ti ebben a helyzetben hogyan keveredtetek volna haza? Taxi kizárt, egy vagyon lett volna, sajnos nagyon hosszú út.

2022. jan. 16. 08:38
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Nem rabolt el, ha önként mentél vele, és önként szálltál ki. Legfeljebb bunkó volt. Még képes lennél ezért lecsukatni.
2022. jan. 16. 08:41
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Csak ha oltatlan volt
2022. jan. 16. 08:41
 3/5 anonim ***** válasza:
87%

1. edzes utan nem szoktam iszogatni

2. iszogatas utan nem ulok be egy idegen autojaba (foleg ha o is iszogatott)

3. amikor nem tett volna ki a HEV allomasnal, a kovetkezo piros lampanal kiszalltam volna

4. aki vegul segitett es hazavitt - neki nem tartozol semmivel, csak egy koszonommel es orulj, hogy van olyan ismerosod akire szamithatsz

2022. jan. 16. 08:43
 4/5 anonim ***** válasza:

"Btk. 190. § Emberrablás

190. § (1) Aki mást személyi szabadságától

a) erőszakkal, illetve az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel vagy

b) védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotba helyezésével vagy ilyen állapotát kihasználva"

Történt erőszak? testi épség ellen irányuló fenyegetés? akaratnyilvánításra képtelen állapotba helyezés?

A történeted alapján nem, szóval nem mondhatod.

2022. jan. 16. 08:58
 5/5 anonim ***** válasza:
A harmadik válasz nagyon korrekt volt. Amúgy téged nem azért akartak elvinni, mert olyan jó emberek.
2022. jan. 16. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!