Egyszerű szavazás! Fideszes, vagy Ellenzéki összefogás szavazó vagy, illetve oltáspárti vagy oltásellenes vagy?
"Aki oltásellenes, az nem járt iskolába, nem figyelt az iskolában, alaptudása az 0, stb."
Aha, oké. Ha te mondod...
"Én is tudnék oldalakat írni, alátámasztott tudományos dolgokkal, hogy miért hülyeség oltás ellenesnek lenni, de nincs kedvem. :D"
Ennyi szófosás után simán elfért volna. Nem a kedv hiányzik onnan.
Erről beszélek. Világháborúból traumatizált emberek(nagyszülők) csemetéi a szüleid is. Te már nem, ezért vagy képes változni is könnyebben. Egy idős embert sosem fogsz meggyőzni, ha nem nyitott rá. Mondom, hogy az ember személyisége kb 30 éves koráig alakul ki. Ha valaki kommunizmusban nőtt fel, azt próbálhatod változtatni, ha egyszerűen olyan rendszerben nőtt fel, ami arról szólt, hogy utálni kell másokat. Ez olyan, mint a krumplibogár esete. Kommunizmusban azt terjesztették, hogy a bogarat Amerika dobta szándékosan Magyarországra repülőkön keresztül, hogy a magyar gazdaságnak ártsanak. Az már senkit sem érdekelt, hogy jóval a világháborúk előtt előkerült már ez a faj Magyarországon. Alaptudás hiánya a probléma, ezért lehet az embereket átverni és manipulálni. :D Hülyékkel mindent meg lehet etetni. Ezt csinálja most Orbán is. Ő is kommunizmusban nőtt fel és valójában most azt is hozza vissza. :D Az egész ember vicc, az a gáz, hogy ezt sokan nem veszik észre. Azt a rendszert építi vissza, ami ellen harcolt. Teljesen szembe köpte magát.
Edukálni csak azt lehet, aki nyitott rá, ahogy segíteni is másokon. Csak azon lehet segíteni, aki magán is akar. A többi az kuka. Hiába magyarázod meg és támasztod alá érvekkel a mondanivalódat, ha valaki mentálisan beteg, torz a gondolkodása, más rendszerben nőtt fel, stb. Azért számunkra jóval több információ áll rendelkezésünkre, mint akár a szüleink gyerekkorában, vagy a nagyszüleink gyerekkorában. Még a te kisgyerekkorodban sem volt pl fejlett itthon a pszichológia, pszichiátria. Magyarország toplistás a mentális betegségekben Európában. Minden 4. ember mentális beteg itthon. Elég kimenned az utcára és nézni a sok búvalbaszott ábrázatot. Oké, hogy ez itthon a "normális", de egészség szempontjából épp az ellenkezője. Ezek az emberek mind mentálisan sérültek, torz gondolkodásúak, mentális betegek. Ezeken az embereken csak akkor lehet segíteni, csak akkor tudod edukálni őket, ha ők maguk is beismerik saját maguknak, hogy igenis torz a gondolkodásuk. Addig pedig nem tudsz. Pontosan ezért mondtam, hogy el kell engedni ezeket. Meg úgy is ki fognak halni ezek a generációk. Gondolj abba bele, hogy amikor mi leszünk 60-70 évesek, addigra már az Orbán generációk is rég kihalnak. Az összes kádárista, kommunizmusban felnőtt elmehibbant kihal. Máris nem lesz olyan környezet, ahonnan át tudnák adni az utódoknak a pesszimizmusukat. De azt is mondtam, hogy természetesen közvetetten nem feltétlenül ők a hibásak ezért, de közvetlenül már igen.
Milyen érdekes, hogy két kicsit ellenkező dologban vagyunk optimisták és pesszimisták.
Én nehezen tudom elfogadni azt, hogy azok akik uszítanak és háborút keresnek ott ahol nincs vagy épp folytatnak, azokkal nem lehet mit kezdeni. Viszomt elképzelni nem tudom, hogy abban az országban ahol a fajgyűlölet kiemelkedő, a kirekesztés és egyéb dolgok.. ahol teret nyer egy n**ci párt mozgalom, ráadásul még a parlamentbe jutásukat is jósolgatják már, ott valaha is kifog halni ez a generáció, ez a felfogás. Érdemes rápillantani az ifjúsági mozgalmakra, a vármegyésekre. Elég sok gyerekbe belenevelték ezt akik most velem egyidősek vagy még tán fiatalabbak is. Akkor elég soká fog eltűnni az a bizonyos felfogás. A triannonhoz való hozzáállás is megér egy misét, miként hat az emberekre.
Lehet mit kezdeni, de ahhoz teljes változtatás kell. Például azzal kezdeni, hogy kitiltani a politikából a pszichopatákat és a szociopatiákat. Helyettük meg altruistákat alkalmazni felügyelet mellett, mert azért azt sem kell túlzásba vinni. Ha rajtam múlna, én megtudnám oldani ezeket, csak nem egyedül. :D Azzal kezdeném, hogy az oktatást és a politikát szigorú pszichológiai és pszichiátria tesztekkel látnám el. Asszem a mai politikusok 60-70%-a elvesztené a munkáját. Igazából pszichopatákkal és szociopatákkal is úgy kell bánni, hogy nem kell őket társadalmilag kiközösíteni, mert az is mentális betegség, de a hatalomból és vezetői pozícióból el kellene őket tűntetni. Azok az emberek, akik nem képesek együtt érezni fajtársaikkal, gyászt érezni, képesek másoknak ártani bűntudat nélkül, azok a legsúlyosabb mentális betegek. Antiszociális személyiségzavar. Van a mostani kormányban belőlük jó sok. Szerintem egy alapvető tudás nélkül is észreveszi az ember, hogy valami nagyon nem oké egyesek fejében.
A trianont az meg végképp nem fogod kiölni a régi generációkból. :D Egyébként rátapintottál a lényegre. Sokára fog eltűnni a felfogás. A fejlődés lassú folyamat ilyen szempontból. Evolúció is az. Viszont a trianon már az én generációmat is alig érdekli, én is sz*rok bele. Felfogtam, hogy igazságtalan, stb, de a rinya-p*csa életmód nem fog változást hozni. Azon, amin nem lehet változtatni, azzal csak egy dolgot lehet csinálni. Elfogadni, nem pedig uszítani. Hidd el, hogy trianonnal fiatalokat sosem fognak már megfogni, mert lefossák. :D Szerencsére. Az is csak arról szól, hogy gyűlöletet keltsenek. Ja és amúgy nem pesszimista vagyok, hanem tapasztalt és reális. Tanultam eleget az agyról, társadalom működésről, szeméyliségfejlődésről, biológiából, hogy átlássak csomó dolgot. Az ember is csak egy élőlény. Nem kell túlmisztifikálni a jelenségünket. Minden ember egy séma szerint működik és könnyű is átlátni másokon, ha megtanulod az alapvető mimikákat észrevenni másokon. Mivel a mimikáink öröklöttek, ezért mindenki ugyanazt mutatja(kivéve színészek, mert nekik megtanítják, illetve azért pszichopaták is épp elég okosak ahhoz, hogy megjátszák magukat, mivel alapvető érzelmi dolgok hiányoznak a fejükből). Elég megnézned fideszes beszédeket, annyira könnyű észrevenni, hogy mikor hazudnak, hogy azt tanítani kéne iskolában is. :D K*rva könnyű meglátni azt, amikor hazudik valaki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!