Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Egyszerű szavazás! Fideszes,...

Egyszerű szavazás! Fideszes, vagy Ellenzéki összefogás szavazó vagy, illetve oltáspárti vagy oltásellenes vagy?

Figyelt kérdés

2022. jan. 14. 01:05
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
*Ne menj be belsőégésű motorral hajtott autóval a városba*
2022. jan. 14. 14:09
 12/29 anonim ***** válasza:
28%
Felesleges nekik magyarázkodni, bizonyos kor felett már jobb hagyni a hülyéket, hadd legyenek azok. 30 éves korig alakul egy ember személyisége kb, szóval utána már igen nehéz változtatni. Ahhoz kell egy nyitottság is. Aki oltásellenes, az nem járt iskolába, nem figyelt az iskolában, alaptudása az 0, stb. Bár nyilván a régebbi generációknak szarabb, azok is általában a köpködők, gyűlölködők, összeesküvés elmélet gyártók, stb. Akik világháborúból traumatizált emberek, azok általában úgy is a negatívumokat adták át főleg az utódoknak. Ez természetesen közvetetten nem az ő hibájuk, csak ezzel pont nem a fejlődést segítik elő. Én is tudnék oldalakat írni, alátámasztott tudományos dolgokkal, hogy miért hülyeség oltás ellenesnek lenni, de nincs kedvem. :D Másrészt tényleg veszett ügy. Az ilyenek úgy is saját magukat manipulálják minden percbe és élnek a saját kis burkukban. A szűk látokör az a személyiség halála. De előbb-utóbb amúgy is kihalnak ezek a generációk, szóval fejlődés következik mindig. Az meg megint egy másik téma, hogy azért ahhoz is mentális betegnek kell lenni, torz gondolkodásúnak, hogy valaki a Mi hazánkra szavazzon. Elég megnézni a Dórát és családját. Dóra fejében is súlyos személyiségtorzulások vannak, ami hátráltatja az életét. De majd a gyerekeik is rájönnek erre és valószínűleg szóba sem fognak velük állni felnőtt korukra, ha így fognak akkor is viselkedni. Egy szellemileg egészséges ember sosem fog gyűlölködni, másokat hibáztatni, irigykedni. Ezeket azok csinálják, akiknek nincs önbizalma és a saját problémáikat nem képesek megoldani. Helyette keresnek valami ürügyet:(PL: Ellenségkép gyártás, csoportok utálata, stb(Fidesz is ezt csinálja)), amely által a problémáikkal nem kell foglalkozni. Mindig könnyebb másokat okolni és utálni, mint felfogni és elfogadni, hogy talán saját magammal van a legnagyobb bajom. Talán az én fejemben vannak gondok, talán ok nélkül utálkozni nem normális és egészséges dolog. Csak ugye ezt már nehezebb elérni. :D Akinek nincs önkritikája és önreflexiója, az egy veszett ügy. Szerencsére a mai generációk már jobb úton haladnak. Csomó pszichológus és pszichiáter is úgy nyilatkozik, hogy már sokkal többen felfogják, hogy mások okolásával nem fognak megszűnni a problémák. És csak saját magunk tudunk magunkon segíteni, más nem tud és nem is fog, illetve nem is kell. Szóval sokrétű a probléma, de tényleg legjobb elengedni az ostobákat. Majd tanulnak a hiábikból jobb esetben, kapnak elég pofont az élettől. Ha meg abból sem tanulnak, hát így jártak. Az már tényleg csak az ő szegénységi bizonyítványuk.
2022. jan. 14. 16:57
 13/29 anonim ***** válasza:
80%

"Aki oltásellenes, az nem járt iskolába, nem figyelt az iskolában, alaptudása az 0, stb."

Aha, oké. Ha te mondod...

"Én is tudnék oldalakat írni, alátámasztott tudományos dolgokkal, hogy miért hülyeség oltás ellenesnek lenni, de nincs kedvem. :D"

Ennyi szófosás után simán elfért volna. Nem a kedv hiányzik onnan.

2022. jan. 14. 18:04
 14/29 anonim ***** válasza:
37%
#12 ez egy nagyon, nagyon rossz hozzáállás azokhoz akikkel probléma van, főleg ha a fajgyűlöletről van szó. Nem szabad elengedni és nem foglalkozni az ilyen emberekkel. El kell nyomni a hangukat és felvilágosítani, edukálni pont, hogy az idősebbeket. Nem tudom te mikor és milyen közegben nőttél fel de én a 2000-es évek elején (98-as vagyok) és a rasszizmust és fajgyűlöletet tanítják és átadják a gyerekeknek. Rettentő jó példa a szüleimé és a báttyámé etekintetből. Hála a tanáraimnak akik megragadták az osztályomban rejlő lehetőséget ami színes társaság volt és edukáltak rendesen. Máskülönben napjainkban én is valami társadalmi katasztrófa előidézésén ügyködnék mint azok a n*ci tagozatos kis mhm pártiak..:)
2022. jan. 14. 18:16
 15/29 anonim ***** válasza:
34%

Erről beszélek. Világháborúból traumatizált emberek(nagyszülők) csemetéi a szüleid is. Te már nem, ezért vagy képes változni is könnyebben. Egy idős embert sosem fogsz meggyőzni, ha nem nyitott rá. Mondom, hogy az ember személyisége kb 30 éves koráig alakul ki. Ha valaki kommunizmusban nőtt fel, azt próbálhatod változtatni, ha egyszerűen olyan rendszerben nőtt fel, ami arról szólt, hogy utálni kell másokat. Ez olyan, mint a krumplibogár esete. Kommunizmusban azt terjesztették, hogy a bogarat Amerika dobta szándékosan Magyarországra repülőkön keresztül, hogy a magyar gazdaságnak ártsanak. Az már senkit sem érdekelt, hogy jóval a világháborúk előtt előkerült már ez a faj Magyarországon. Alaptudás hiánya a probléma, ezért lehet az embereket átverni és manipulálni. :D Hülyékkel mindent meg lehet etetni. Ezt csinálja most Orbán is. Ő is kommunizmusban nőtt fel és valójában most azt is hozza vissza. :D Az egész ember vicc, az a gáz, hogy ezt sokan nem veszik észre. Azt a rendszert építi vissza, ami ellen harcolt. Teljesen szembe köpte magát.

Edukálni csak azt lehet, aki nyitott rá, ahogy segíteni is másokon. Csak azon lehet segíteni, aki magán is akar. A többi az kuka. Hiába magyarázod meg és támasztod alá érvekkel a mondanivalódat, ha valaki mentálisan beteg, torz a gondolkodása, más rendszerben nőtt fel, stb. Azért számunkra jóval több információ áll rendelkezésünkre, mint akár a szüleink gyerekkorában, vagy a nagyszüleink gyerekkorában. Még a te kisgyerekkorodban sem volt pl fejlett itthon a pszichológia, pszichiátria. Magyarország toplistás a mentális betegségekben Európában. Minden 4. ember mentális beteg itthon. Elég kimenned az utcára és nézni a sok búvalbaszott ábrázatot. Oké, hogy ez itthon a "normális", de egészség szempontjából épp az ellenkezője. Ezek az emberek mind mentálisan sérültek, torz gondolkodásúak, mentális betegek. Ezeken az embereken csak akkor lehet segíteni, csak akkor tudod edukálni őket, ha ők maguk is beismerik saját maguknak, hogy igenis torz a gondolkodásuk. Addig pedig nem tudsz. Pontosan ezért mondtam, hogy el kell engedni ezeket. Meg úgy is ki fognak halni ezek a generációk. Gondolj abba bele, hogy amikor mi leszünk 60-70 évesek, addigra már az Orbán generációk is rég kihalnak. Az összes kádárista, kommunizmusban felnőtt elmehibbant kihal. Máris nem lesz olyan környezet, ahonnan át tudnák adni az utódoknak a pesszimizmusukat. De azt is mondtam, hogy természetesen közvetetten nem feltétlenül ők a hibásak ezért, de közvetlenül már igen.

2022. jan. 14. 18:32
 16/29 anonim ***** válasza:
19%
🤣😂
2022. jan. 14. 18:35
 17/29 anonim ***** válasza:
53%

Milyen érdekes, hogy két kicsit ellenkező dologban vagyunk optimisták és pesszimisták.

Én nehezen tudom elfogadni azt, hogy azok akik uszítanak és háborút keresnek ott ahol nincs vagy épp folytatnak, azokkal nem lehet mit kezdeni. Viszomt elképzelni nem tudom, hogy abban az országban ahol a fajgyűlölet kiemelkedő, a kirekesztés és egyéb dolgok.. ahol teret nyer egy n**ci párt mozgalom, ráadásul még a parlamentbe jutásukat is jósolgatják már, ott valaha is kifog halni ez a generáció, ez a felfogás. Érdemes rápillantani az ifjúsági mozgalmakra, a vármegyésekre. Elég sok gyerekbe belenevelték ezt akik most velem egyidősek vagy még tán fiatalabbak is. Akkor elég soká fog eltűnni az a bizonyos felfogás. A triannonhoz való hozzáállás is megér egy misét, miként hat az emberekre.

2022. jan. 14. 18:55
 18/29 anonim ***** válasza:
55%

Lehet mit kezdeni, de ahhoz teljes változtatás kell. Például azzal kezdeni, hogy kitiltani a politikából a pszichopatákat és a szociopatiákat. Helyettük meg altruistákat alkalmazni felügyelet mellett, mert azért azt sem kell túlzásba vinni. Ha rajtam múlna, én megtudnám oldani ezeket, csak nem egyedül. :D Azzal kezdeném, hogy az oktatást és a politikát szigorú pszichológiai és pszichiátria tesztekkel látnám el. Asszem a mai politikusok 60-70%-a elvesztené a munkáját. Igazából pszichopatákkal és szociopatákkal is úgy kell bánni, hogy nem kell őket társadalmilag kiközösíteni, mert az is mentális betegség, de a hatalomból és vezetői pozícióból el kellene őket tűntetni. Azok az emberek, akik nem képesek együtt érezni fajtársaikkal, gyászt érezni, képesek másoknak ártani bűntudat nélkül, azok a legsúlyosabb mentális betegek. Antiszociális személyiségzavar. Van a mostani kormányban belőlük jó sok. Szerintem egy alapvető tudás nélkül is észreveszi az ember, hogy valami nagyon nem oké egyesek fejében.

A trianont az meg végképp nem fogod kiölni a régi generációkból. :D Egyébként rátapintottál a lényegre. Sokára fog eltűnni a felfogás. A fejlődés lassú folyamat ilyen szempontból. Evolúció is az. Viszont a trianon már az én generációmat is alig érdekli, én is sz*rok bele. Felfogtam, hogy igazságtalan, stb, de a rinya-p*csa életmód nem fog változást hozni. Azon, amin nem lehet változtatni, azzal csak egy dolgot lehet csinálni. Elfogadni, nem pedig uszítani. Hidd el, hogy trianonnal fiatalokat sosem fognak már megfogni, mert lefossák. :D Szerencsére. Az is csak arról szól, hogy gyűlöletet keltsenek. Ja és amúgy nem pesszimista vagyok, hanem tapasztalt és reális. Tanultam eleget az agyról, társadalom működésről, szeméyliségfejlődésről, biológiából, hogy átlássak csomó dolgot. Az ember is csak egy élőlény. Nem kell túlmisztifikálni a jelenségünket. Minden ember egy séma szerint működik és könnyű is átlátni másokon, ha megtanulod az alapvető mimikákat észrevenni másokon. Mivel a mimikáink öröklöttek, ezért mindenki ugyanazt mutatja(kivéve színészek, mert nekik megtanítják, illetve azért pszichopaták is épp elég okosak ahhoz, hogy megjátszák magukat, mivel alapvető érzelmi dolgok hiányoznak a fejükből). Elég megnézned fideszes beszédeket, annyira könnyű észrevenni, hogy mikor hazudnak, hogy azt tanítani kéne iskolában is. :D K*rva könnyű meglátni azt, amikor hazudik valaki.

2022. jan. 14. 19:08
 19/29 anonim ***** válasza:
63%
Az a probléma az első bekezdéssel, hogy elsősorban előállíthatatlan erőforrásokat kellene beleölni, hogy az valamilyen módon kivitelezhető legyen, másrészt pedig ez a modern társadalmunk, berendezkedésünk alapja, hogy mindenkinek megvan a lehetősége sok szempontból. Példának okán (bár lehet nem a legjobb és nem teljesen így van de..) ez a rendszer lehetőséget ad a vármegyéseknek a működésére. Magyarán ez a rendszer amit annyira kifogásolnak lehetőséget biztosít nekik arra, hogy megdöntsék azt és másikat hozzanak létre. Ugyanígy az egész jobboldali szellemiséget el lehetne törölni mivel az alapja a hitvallás ami hát.. én nem mondanám, hogy sikerült a mai nappal bezárólag jóvá tennie az általuk elkövetett- sok mindent. Például hogy miket követtek el hitvallások nevében, hábroúk, boszorkány üldözés éstb.. még akkor is ha a történelem alapja. De amit vázolsz az egyszerűen lehetetlen. És szembe megy a rendszerünk alapjaival. Másrészt én nem hiszem, hogy emiatt, legalábbis ha a fideszt nézzük, el lehetne távolítani embereket a pozíciójukból de érdekelne egy szakvélemény, olyasmi amit a pesti tv-n kiröhögtek.
2022. jan. 14. 19:20
 20/29 A kérdező kommentje:
#12 #15 Teljes mértékben egyet értek veled. Ne foglalkozz a lepontozókkal. Az értelmes fiatalok zöme ugyan ezt gondolja, szerencsére.
2022. jan. 14. 19:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!