Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, hogy már...

Mit gondoltok arról, hogy már Elon Musk is azt mondja, hogy probléma a kevés gyerek?

Figyelt kérdés
[link]

2021. dec. 30. 09:06
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Részben igaza van.

Egyfelől valóban probléma az elöregedő társadalom, ami ráadásul rendre a modern, jóléti társadalmakat (nomeg a szarrá szabályzott Kínát) érinti. Ha nem változik semmi a reprodukciós rátában, akkor az egyetlen mód a társadalmak fenntatására, ha magára hagyjuk a nyugdíjasokat. Azaz megvonjuk tőlük azokat a szolgáltatásokat, amiket az adózók pénzéből fizetnek, hisz túl kevés adózó lesz a túl sok nyugdíjasra.

Ugyanakkor szerintem se kéne túlszaporodni, így is bőven több ember van a bolygón, mint akit fenntartható módon el tud látni élelmiszerrel. És nem, nem az arabokra gondolok, mert ők tizedannyira sem terhelik meg a bolygót, mint ugyanannyi európai, vagy pláne amerikai.

Ha azt akarjuk, hogy éljen 7-8-9 milliárd ember a Földön, akkor meg kéne szüntetni pl a marhatenyésztést úgy, ahogy van. De persze inkább mindenki másokra mutogat, hogy "inkább sűznjenek meg létezni ők, én meg ehessem a steakemet nyugton". Így meg nem lesz megoldás.

Szerintem amíg a túlnépesedés problémája nincs megoldva, addig a reprodukciós ráta problémáját sem tudjuk megoldani. De utóbbi hamarabb fog vészhelyzetet generálni.

2022. jan. 2. 18:37
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Inkább az elosztás gond. Az afrikai sivatagban szülnek 7-8 gyereket/család, akiket Európa meg az Unicef azért etet, meg segélyez, hogy ne induljanak meg Európa felé migránsként.

Európában, ahol érdemi termelés folyik, ott meg csökken a népesség. Szerintem ez a gond.

2022. jan. 27. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!