Amelyik országban kötelező az oltás, ott kérhet kártérítést a beoltott, ha valamilyen súlyos mellékhatása lesz?
"Amelyik országban kötelező az oltás, ott kérhet kártérítést a beoltott, ha valamilyen súlyos mellékhatása lesz?"
Amelyik országban nem kötelező, ott is kérhetsz kártérítést. A probléma ott lesz, hogy a bizonyításhoz nem lesz elég a "szerintem", meg "az orvos azt MONDTA", hanem minden kétséget kizáró vizsgálatokkal alátámasztott orvosi nyilatkozat fog kelleni a kártérítéshez. Nos... ezt nehéz lesz elintézni.
"Vagy csak akkor oltanak be, ha viszem a beleegyező nyilatkozatot?"
Továbbra is tévhit, hogy kell olyan nyilatkozat, hogy lemondasz a kártérítés lehetőségéről. Ráadásul ezt olyanok szokták terjeszteni, akik oltásellenesek, tehát 100%, hogy sosem jártak az oltás közelében sem. Érdekes módon egyik oltott ismerősömnek, és személyesen nekem sem kellett arra vonatkozó nyilatkozatot aláírnom, hogy kizárom az orvosi vagy az oltás gyártójának a felelősségét. Kizárólag arról kellett nyilatkozni, hogy milyen betegségem van (ha van egyáltalán). Sajnálom, hogy egyes emberek megpróbálnak másokat félrevezetni szándékosan hamis információkkal.
"Gondolod, hogy majd bárki kártérítést fog fizetni?? Azzal elismernék az oltás hatástalanságát. "
A hatásosság és a mellékhatás megléte két teljesen különböző dolog. Attól, hogy valaminek van mellékhatása is, még lehet hatásos az ellen, amire kitalálták. Ne keverd össze a dolgokat, mert hülyének fognak nézni.
Bemész az orvoshoz, felveted a dolgot, szerinted mit fog válaszolni?
"Az biztos nem attóó van".
Az orvosokkal nincs mit kezdeni, marokra vannak fogva. A háziorvosomnak csak említettem, hogy beszélni szeretnék a kötelező oltásról, és kb.rámcsapta a telefont.
Bármelyikük is bármilyen ellenjavallatot mer ráírni egy papírra az oltással kapcsolatban, szerintem a munkahelyével játszik.
Ki van jelentve: jelenleg nem ismert olyan betegség, amivel ellenjavalt lenne az oltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!