A Római Birodalom szétesése után, miért esett vissza az európai kultúra?
Mert az európai kultúra, vagyis a civilizáció, a görög-római kultúrán alapul. Szétesik az alap, szétesik a felépítmény is, együtt zuhannak.
A kereszténység mentette át a görög-római kultúrhagyományt.
"vallási alapokon nyugvó néphülyítő hatalmi berendezkedéseket"
Na, még egy műveletlen, marxista-liberális.
Bocsánat. Ilyen alpári szinten nem vitatkozom.
1#
"A kereszténység mentette át a görög-római kultúrhagyományt."
Elismerem én a romanika meg a gótika eredményeit, de például az emberi ürülékben úszó városok a nagy pestisjárvány idején nem egészen erre engednek következtetni.
2#
A kiforgatott szót lehagytad az idézésből. Egyébként eleve marhaság amit hozzáfűztél. A neves görög és római tudósok már tudták, hogy a világ amiben élünk nem geocentrikus. Az Újszövetségben pedig semmi olyan nem szerepel, hogy üldözni kell a másképp gondolkodókat.
5#
Értem én hogy miért nem volt fenntartható. De miért volt utána sötét középkornak nevezett időszak 500 éven át a romanika kezdetéig? Miért voltak emberi ürülékben uszó városok még az 1300-as években is, mikor Rómában már ezt megelőzően egy évezrede megoldották ennek a problémáját?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!