Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Főiskolásként jelentkezhetnek...

Főiskolásként jelentkezhetnek közmunkára?

Figyelt kérdés
2021. dec. 23. 07:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2021. dec. 23. 07:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

miért akarnál?

annál azért a többi meló is jobb/többet fizet

2021. dec. 23. 07:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Miért akarsz közmunkás lenni?

Szerinted abból a fizetésből ki tudod fizetni az albérletet/tudsz majd enni/ki tudod fizetni a tanszereidet/stb.?

Megsúgom, nem.

2021. dec. 23. 08:57
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

Ő én belekerültem egy ilyen szituációba, igaz rövid időre, nagyjából amiatt, mert nem kaptam meg a diplomámat, a nyelvvizsga hiánya miatt, összesen 3 hóapot dolgoztam ebben. Dolgoztam Álláskeresőknél, gyámügynél, és népegészségügynél, úgy tették rám a lehetetlen állításokat, "mi szerint én nem szeretnék dolgozni," szerettem volna, de nem ennyi pénzért, Akkor népegészségügynél megvádoltak, hogy kigyulladt miattam a mikró, na akkor én mondtam, hogy ócska volt, plusz hogy éppen újították fel az épületet, áh nem. Aztán hétfőn a főnököm, ugyanezt elmondta és senki nem kért bocsánatot. Plusz még azzal is megvádoltak, hogy mivel nem adtak értelmes munkát, csak tegyek úgy, mintha számítógép előtt ülve, hogy városházáról küldtek oda kémnek...

utána szerencsémre jött egy álláskeresőknek szóló nyelvvizsga tanfolyam, és az mentett meg, közben egyébként esti képzésen második szakmát is tanultam, ugyanis volt felsőfokú OKJ-m. Azt is elvégeztem, sőt 2 hónappal próbaképpen tettem nyelvvizsgát, így emiatt rendes időben jelentkeztem vissza mesterképzésre..

2021. dec. 23. 09:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérdező

A közmunka programnak vannak szabályai. Az jelentkezhet rá aki tartósan munkanélküli és nincs is reális lehetősége a munkára más módon.

Ha rákerestél volna az információra, akkor az első találatok között lett volna a hivatalos kormányzati oldal.

"Azt, hogy ki lehet közfoglalkoztatott, a közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CVI. törvény (a továbbiakban: Kftv.) határozza meg. Eszerint közfoglalkoztatott az lehet, aki

munkaviszonyt létesíthet és 16. életévét betöltötte, valamint

megfelel az alábbi feltételek valamelyikének:

a járási hivatalban regisztrált álláskereső – FHT (foglalkoztatást helyettesítő támogatás)-ban részesülő, illetve álláskeresési vagy szociális ellátásra nem jogosult álláskereső, ideértve azt az álláskeresőt is, akinek álláskeresőként való nyilvántartása a közfoglalkoztatási jogviszonya miatt szünetel − vagy a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény szerinti rehabilitációs ellátásban részesülő személy

a menekültügyi őrizetben lévő személy kivételével kérelmének jogerős elbírálásáig az, aki menekültként, oltalmazottként, vagy menedékesként történő elismerés iránti kérelmet nyújtott be,

olyan harmadik országbeli állampolgár, akinek az idegenrendészeti hatóság a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvény 62. § (1) bekezdés a), c), d), f) pontok alapján kijelölt helyen való tartózkodását rendelte el. "

[link]

2021. dec. 23. 10:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. dec. 23. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!