Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a Sputynik elvetélt magzatból készült?

Figyelt kérdés

Még az elején leszögezem, hogy oltva vagyok, nem bírom az álhíreket, de ez kivételesen nem álhír, hanem a wikipédián feketénfehéren le van írva! HEK293-at használtak, ami csak a magzatban található:

“Human embryonic kidney 293 cells, also often referred to as HEK 293, HEK-293, 293 cells, or less precisely as HEK cells, are a specific immortalised cell line derived from an aborted fetus or human embryonic kidney cells grown in tissue culture taken from a female fetus in 1973. They are also used by the biotechnology industry to produce therapeutic proteins and viruses for gene therapy as well as safety testing for a vast array of chemicals.”

Zanzásítva a lényeg: Humán abortált magzatból származó sejtvonal, amit a biotechnológiában és génterápiában használnak.

Itt pedig azt írj, hogy a pápa külön engedélyt adott rá:

“On 21 December 2020, the Congregation for the Doctrine of the Faith, with the document receiving approval from the Pope, have stated that “it is morally acceptable to receive COVID-19 vaccines that have used cell lines from aborted fetuses in their research and production process”, but only where other alternatives are non-existent (or currently unavailable), or when there's the risk of a worse danger.”

Zanzásítva: morálisan elfogadható az abortált magzat sejtvonalának felhasználása a COVID vakcinákban, amennyiben többet használ, mint árt”.

Mi történt volna, ha ezt elmondják az embereknek? Senki sem mondta, pedig ez a wikipédián van leírva. Utána lehet nézni.

2021. dec. 9. 09:31
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
Miért szerinted a 3,4,6 válaszoló mindentudó? Olvass utána magadnak.
2021. dec. 9. 09:45
 12/46 anonim ***** válasza:
76%

"ez nem azt jelenti, hogy még az 1978as sejtekből vesznek mintát"

Mit nem értesz a szaporításon? :D

Tényleg ilyen nehéz a felfogásod?

2021. dec. 9. 09:45
 13/46 anonim ***** válasza:
70%
Ismerd be, hogy hülyeségeket beszélsz, mint egy normális ember.
2021. dec. 9. 09:46
 14/46 anonim ***** válasza:
26%
A Wikipédia oldalát bárki szerkesztheti! Nem egy tudományos, hivatalos, ellenőrzött oldal!
2021. dec. 9. 09:47
 15/46 anonim ***** válasza:
42%

De gyorsan megkaptam a nulla százalékot! De gyorsan!

Mi nem tetszik benne? Hogy a Wiki nem szentírás, vagy hogy emberből származó bármit felhasználnak, és hogy nem újdonság, és nem aggályos?

Vannak persze olyan esetek, ami nem megengedhető, de itt nem ilyenről van szó.

Itt egy tudományos szakcikk, amelyben szintén szerepel HEK293

[link]

2021. dec. 9. 09:47
 16/46 A kérdező kommentje:
Oké, igazatok van, deriválták az akkori magzatból a sejtvonalat! De eddig ezt sehol sem hangsúlyozták, most kutattam utána.
2021. dec. 9. 09:48
 17/46 anonim ***** válasza:
15, el is olvastad? :) Azt írja le amit a 3,4,6 mond.
2021. dec. 9. 09:49
 18/46 anonim ***** válasza:
Kérdező! Pacsi
2021. dec. 9. 09:49
 19/46 A kérdező kommentje:

Azért mert nem hiszek el mindent egy gyakoris hozzászólónak, az még nem azt jelenti, hogy gyenge a felfogásom. Most saját magamnak utána kutattam, és találtam egy forrást, ahol leírták, hogy ezeket a magzati sejteket deriválták és klónozták. Szóval igen, most már belátom, hogy igazad van!

Nem tudom, nekem mindentől függetlenül még ez nagyon undorítónak hangzik.

2021. dec. 9. 09:51
 20/46 anonim ***** válasza:
100%

„17/18 anonim ***** válasza:

15, el is olvastad? :) Azt írja le amit a 3,4,6 mond.”

A teljes tanulmányt nem, és a 3,4,6-ot erősítendő tettem be.

Ha igaz lenne, amit a kérdező ír, azzal sem lenne semmi gond.

Vagy talán holtestekből nem „szerelnek ki” szerveket, hogy életet mentsenek? Vérátömlesztés sincs? Semmi olyan nem megengedett, ami emberek megmentését szolgálja, és emberből származó dolgot használnak fel?

Ugyan már!

Ha azért ölnének meg valakit, hogy kísérletezzenek vele, az egészem más lenne. Azt valóban nem szabad megengedni.

2021. dec. 9. 09:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!