Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Milyen munkák megszűnését...

Milyen munkák megszűnését várjátok a következő 15-20 évben, aminek komoly társadalmi kihatásai lesznek?

Figyelt kérdés
Pl. hogy robotizáció miatt tömegek veszítik el rövid idő alatt munkájukat.
2021. nov. 30. 18:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
21%
Sofőrök még legalább száz évig biztos lesznek. Ott még nem tart a technika, hogy őket kiváltsa és még nagyon sokáig nem is fog.
2021. nov. 30. 19:56
 12/31 anonim ***** válasza:
13%

"#9 az en mobiltelefonom normalisan mukodik."

Mondjuk úgy, hogy elkínlódik valahogy.

2021. nov. 30. 19:59
 13/31 anonim ***** válasza:
79%

Én mondjuk ebben pont nem lennék annyira biztos. Ahhoz képes, hogy hol tartott a dolog 10 éve és hol tart most, simán el tudom képzelni, hogy 20 éven belül jelennek meg olyan szállítmányozó és taxis cégek, amik csak önvezető járművekkel dolgoznak. A mezőgazdaságban meg valószínűleg még hamarabb elterjed.

2021. nov. 30. 19:59
 14/31 A kérdező kommentje:
11: ha mondjuk autópályán el tudja vezetni majd az önvezető a kamiont, ami egyszerűbb terep, akkor csak az utolsó kilométerekre, az autópályáról lehajtva, illetve oda felhajtva kell majd emberi sofőr. Ha az út leghosszabb szakaszát végigviszi magától, már akkor is kevesebb kamionsofőr kell majd például.
2021. nov. 30. 20:00
 15/31 anonim ***** válasza:
2%
Te el, mert te nem sokat értesz hozzá.
2021. nov. 30. 20:00
 16/31 anonim ***** válasza:
3%

"11: ha mondjuk autópályán el tudja vezetni majd az önvezető a kamiont, ami egyszerűbb terep, akkor csak az utolsó kilométerekre, az autópályáról lehajtva, illetve oda felhajtva kell majd emberi sofőr. Ha az út leghosszabb szakaszát végigviszi magától, már akkor is kevesebb kamionsofőr kell majd például."

Jahh, majd leállítod a pálya mellett egy parkolóban és érte megy egy ember mi? Téged sem az eszedért neveztek ki válaszadónak. :)

2021. nov. 30. 20:01
 17/31 anonim ***** válasza:
12%

Fizikai munkák jó részében már a korábbi ipari forradalmak során megtörtént az automatizálás. Ez bizonyos mértékben folytatódik, például egyre több gyár fektet be robotokba a szalag mellé. Ami a fizikai munkákban újdonság, az a robot sofőr/vezető. Technológiai akadálya már most se lenne, hogy a vonatok és metrók sofőr nélkül működjenek. Önvezető autók is léteznek és én azt hittem pár éve, hogy rövid időn belül letarolják a piacot, de egyelőre egyáltalán nem terjedtek még el.

Viszont a korábbi ipari forradalmakkal ellentétben, ami a mostani robotizációval veszélyben vannak, azok a kreativitást nem igénylő fehér galléros munkák! Előttem írták például a call centert. Ugyanez igaz mondjuk a könyvelésre, adatbevivételre, bérszámfejtésre, korrektúraolvasásra, recepciósra, kutató elemzőkre stb. Egyszer olvastam egy cikket, miszerint az orvosok közül a radiológusok munkája van ilyen szempontból a legnagyobb veszélyben, hiszem egy jól megírt mesterséges intelligencia nagyobb sikerrátával fogja felismerni az elváltozást a CT-felvételen, mint az ember!

Aztán ez mondjuk nem fehér galléros munka, de harci helyzetben katonákra is egyre kisebb szükség van, amikor drónokkal tűpontosan végre lehet hajtani a támadásokat.

Amely munkák egyelőre egyáltalán nincsenek veszélyben, azok a "rózsaszín galléros" munkák, ahol maga az emberi kontaktus számít. Ilyen mondjuk egy első osztályú étteremben a pincér, akit nem fognak lecserélni tányérkihordó robotra. Vagy ilyen az ápoló vagy a tanár. Pláne ilyen a szexmunka, hiszen mindenki az élő nőket preferálja a robotok helyett.

2021. nov. 30. 20:01
 18/31 anonim ***** válasza:
82%

Ipari automatizálás a szakterületem, hadd értsek már hozzá!

2021. nov. 30. 20:02
 19/31 anonim ***** válasza:
19%
13) ja igen a mezőgazdaságban ahol kiviszed a szántóföldre, kijelölöd a területet.ha szerencséd van akkor ki tudja kerülni a villanypóznákat és nem hajt bele az árokba,de még akkor is nagyon távol fog állni ahhoz hogy a forgalomba ki lehessen engedni.
2021. nov. 30. 20:04
 20/31 anonim ***** válasza:
4%
Hadd ne értsél már!
2021. nov. 30. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!