Az energiaárak elszállása mesterségesen generált?
Mégis milyen lehetne? Az oroszok nem küldtek elég gázt ez felverte a gáz árát és mivel sok gázerőmű van így az áramét is.
Megérte rájuk alapozni az energiastratégiát...
1
Én úgy tudom a szén ára jobban elszállt azt pedig szinte mindehol használják elektromos áramfejlesztésre.
1-es
EUs embargó van elvileg amerikától szabad csak venni nyugatnak, szóval helyesen úgy szól nem rendeltek eleget az EUs országok, oroszok minden rendelt mennyiséget leszállítanak
Mindennek elszállt az ára.
És minden mindennel összefügg a gazdaságban. Ennyi.
Bizonyára van benne némi, a hullámzást kihasználó ipari-kereskedelmi banki "brókerkedés", ami rátesz egy lapáttal, de alapvetően a covid miatti globális gazdasági összhang megborulása az ok.
És lesz ez még durvább is.
3
Igen, én is úgy tudom, hogy a rendelés az hosszú távú szerződéseken keresztül zajlik, tehát 10-25 évre előre le van rendelve a mennyiség és szerződésben rögzítve.
4
Krízis helyzet általában begyűrűzik a gazdaságba, a pandémia meg nyilván elég nagy esemény volt ahhoz, hogy ne legyen érezhető hatása. Az energiaárak nagyot estek a pandémia elején a megcsappant kereslet hatására most meg nincs elég készlet a kereslet kielégítésére, a visszapattanás következtében. Ezzel is lehetne magyarázni, szabadpiaci kereslet-kínálat függvényével.
Csak általában vannak játszmák is országok, érdekszövetségek, vállalatok között.
Az egész olyan, mint a kádba dobott kavics, elindulnak a hullámok, visszajönnek a falakról és a vége egy kaotikus hullámzás.
Felerősítve azzal, hogy egyes gazdasági szereplők ezen jó tudnak szörfözni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!