Miért olyan drága Budapesten egy ingatlan?
Nézegetek német (München), USA (Los Angeles) ingatlanokat és kb hasonló árak vannak, mint Pesten.
Sőt, LA-ben 100 millió forintért olyan tipikus amcsi filmes házat (220m2) lehet kapni az agglomerációban.
WTF?
Hasonló... Ja... Hiszen Budapest külvárosaiban és az agglomerációban vannak házak nagy telekkel 20-30 millióért, és hát az hasonló, hiszen annak az árában is benne van a MILLIÓ.
Esetleg forrással alátámaszthatnád az állítást. A 220 m2-es los angelesi házat én is megtaláltam 120 millióért, de kb. ugyanennyiért találtam 32 m2-es jól karban tartott lakást Münchenben.
Bocs, de nem érdekel a numbeo.
Én azt néztem, hogy jó helyen vannak tök jó házak.
És jó árban.
Sokszor neki futottunk ennek a kérdésnek. Szerintem két lényeges pont miatt szálltak el az árak.
Mesterségesen gerjesztett kereslet (csok és hasonszőrű eszetletlen támogatások, amik rögtön be épülnek az árba)
Illetve amit sokan nem tudnak de az 1950 években nem építettek bele a bérekbe a lakáshoz jutás költséget mondván ad az állam mindenkinek (panel program) ez nem jött be , de a béreket sem korrigáltak.
Győr, Sopron is drága.
Ugyanazért, amiért BP.Ezek felkapott helyek, mindenki ezekbe akar löltözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!