A kormányzatok - a magyar es a külföldi egyaránt - miért nem erősíti a tömblakásban élést?
Ja értem tehát utópiákat akarsz kergetni. Nézd, az utópiák nem szoktak bejönni és csak a baj van velük. Van pl egy kommunizmus nevű utópia. A tiedhez elég hasonló, a régi világot elnyomónak állítja be, és el akarja törölni, hogy egy új tökéleteset épithessen fel. Sokan sokféleképpen próbálták megvalósítani, de közgazdasági és egyéb okok mellett azért mindig elbuktak, mert a kommunizmus az emberi természettel összeegyeztethetetlen. A te általad várt dolgok úgyszintén. A múltat eltörölni nem lehet. Az emberi természet pedig olyan amilyen és nem igazán bírja, az olyan körülményeket amiket a tömbház ad.
Én pl olvastam az Unabomber könyvét (The industrial society and its future), és ha nem is értek vele egyet teljesen, ahhoz teljesen jó könyv, hogy rávilágítson az emberi természet bizonyos elemeire, és arra, hogy a mai világ miért akkora kihívás sokaknak mentálisan, lelkileg stb (amin te csak rontanál).
Pedig borzasztó egyszerű belátni:
- A mai vilag nem működik (kimerítjük a bolygónk erőforrásait, és tönkretesszük az ökológiai rendszerét)
- Tehát egy újat kell építeni.
Magyarázhatod ahogy akarod, igy akkor sem mehet tovább a dolog, ha nem akarunk nyomorultul a saját mocskunkban fetrengve elpusztulni.
Változtatni kell, de a túl forradalmi léptékű változtatások nem szoktak sikeresek lenni. Inkább fokozatosan reformálni kell.
Amúgy ez a kérdés tökéletesen megmutatja, hogy a klímarettegők semmivel sem jobbak a virusrettegőknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!