A külföldi magyarok miért szavazhatnak?
17 éves vagyok, nem nagyon értek a politikához, szóval előre is bocsánat ha hülyeséget írok. A minap láttam, hogy 770 ezer levélszavazat érkezett külföldön élő magyaroktól. Amennyire értek hozzá, azt gondolom hogy ők a fideszre szavaztak (vagy legalábbis nagy részük), elvégre miattuk van a külföldi magyaroknak szavazati joga. A kérdésem pedig az, hogy aki nem Magyarországon él, az miért szavazhat az ország "sorsáról"?
Köszönöm előre is a magyarázatot!
mert a fidesz így biztosít magának szavazatokat.
szívesen
"A minap láttam, hogy 770 ezer levélszavazat érkezett külföldön élő magyaroktól."
Nem érkezett ennyi szavazat, ennyien kaptak vagy kapnak értesítést a szavazás lehetőségéről. Ennek töredéke fog csak elmenni szavazni.
Azért szavazhatnak, mert magyar állampolgárok, a kettő pedig együtt jár. A szavazatuk viszont kevesebbet ér, egyéni választókerületben nem szavazhatnak. Egyébként nem mindenki Fideszes ott sem, van aki pedig csak kényszerből az, mert nincs jobb alternatívája. MZP talán most az lehet.
"Azért szavazhatnak, mert magyar állampolgárok, a kettő pedig együtt jár. "
Igen, ennyi a lényeg.
Nem lehet állampolgárságot adni valakinek szavazati jog nélkül. Ez a kettő nagyon szorosan összetartozik.
224ezer levélszavazat érkezett a 18-as választáson, ez 1 mandátumot tud befolyásolni a 199-ből.
#6. "224ezer levélszavazat érkezett a 18-as választáson, ez 1 mandátumot tud befolyásolni a 199-ből."
1 mandátumot a 199-ből. És akkor hallgathatjuk a szocinyuggereket négy évig, hogy a fidesz külföldi szavazatok vásárlásával húzta be a kétharmadot.
#6. Sőt, van olyan vélemény is, ami szerint 2018-ban egyetlen mandátumot sem hoztak a külhoni magyarok szavazatai a Fidesznek.
És ezek ellen kell uszítani megállás nélkül. Szégyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!