A külföldi magyarok miért szavazhatnak?
17 éves vagyok, nem nagyon értek a politikához, szóval előre is bocsánat ha hülyeséget írok. A minap láttam, hogy 770 ezer levélszavazat érkezett külföldön élő magyaroktól. Amennyire értek hozzá, azt gondolom hogy ők a fideszre szavaztak (vagy legalábbis nagy részük), elvégre miattuk van a külföldi magyaroknak szavazati joga. A kérdésem pedig az, hogy aki nem Magyarországon él, az miért szavazhat az ország "sorsáról"?
Köszönöm előre is a magyarázatot!
#8 - Ez nem vélemény kérdése...
D'Hondt módszerrel számolják a listás mandátumokat.
Ki lehet számolni a levélszavazokkal és anélkül is, nem atomfizika, egy sima excel elég hozzá.
A Fidesz kiterjesztette az állampolgárságot a határon túlélő magyarokra.
Ezt lehet szeretni és nem szeretni, de megtörtént.
Még akkor is el kell fogadni, ha a Fidesz ezt nem önzetlenül tette.
Véleményem szerint óriási hiba lenne ezt visszacsinálni.
A választási eredmény nem ezen fog múlni, hanem, hogy az ellenzék képest-e kormányzóképes erőként fellépni.
#11. Tudom, hogy ez a módszer, én pedig nyilván nem számoltam ki. Az általam linkelt cikk valamiért eltérő következtetésre jutott. Tovább nem vizsgálom a témát.
"Még akkor is el kell fogadni, ha a Fidesz ezt nem önzetlenül tette."
Habár elég gyenge érv, ha valaki azt gondolja, hogy Orbán azért jár időtlen idők óta Tusványosra, mert tudta, hogy az majd egyszer akár egy egész mandátumot is érhet neki a parlamentben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!