Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A külföldi magyarok miért...

A külföldi magyarok miért szavazhatnak?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, nem nagyon értek a politikához, szóval előre is bocsánat ha hülyeséget írok. A minap láttam, hogy 770 ezer levélszavazat érkezett külföldön élő magyaroktól. Amennyire értek hozzá, azt gondolom hogy ők a fideszre szavaztak (vagy legalábbis nagy részük), elvégre miattuk van a külföldi magyaroknak szavazati joga. A kérdésem pedig az, hogy aki nem Magyarországon él, az miért szavazhat az ország "sorsáról"?

Köszönöm előre is a magyarázatot!

2021. okt. 28. 09:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

#8 - Ez nem vélemény kérdése...

D'Hondt módszerrel számolják a listás mandátumokat.

[link]

Ki lehet számolni a levélszavazokkal és anélkül is, nem atomfizika, egy sima excel elég hozzá.

A Fidesz kiterjesztette az állampolgárságot a határon túlélő magyarokra.

Ezt lehet szeretni és nem szeretni, de megtörtént.

Még akkor is el kell fogadni, ha a Fidesz ezt nem önzetlenül tette.

Véleményem szerint óriási hiba lenne ezt visszacsinálni.

A választási eredmény nem ezen fog múlni, hanem, hogy az ellenzék képest-e kormányzóképes erőként fellépni.

2021. okt. 28. 10:28
 12/16 anonim ***** válasza:
A problémafelvetés jó, egyenlő értékkel kéne bírniuk a szavazataiknak. Hisz ők is magyarok, és kisebbségben lennének, csak a szavazatok 10-20%-át adnák. Viszont valószínűleg sokkal hazafiasabbak helyzetükből fakadóan, mint mi.
2021. okt. 28. 10:37
 13/16 anonim ***** válasza:

#11. Tudom, hogy ez a módszer, én pedig nyilván nem számoltam ki. Az általam linkelt cikk valamiért eltérő következtetésre jutott. Tovább nem vizsgálom a témát.

"Még akkor is el kell fogadni, ha a Fidesz ezt nem önzetlenül tette."

Habár elég gyenge érv, ha valaki azt gondolja, hogy Orbán azért jár időtlen idők óta Tusványosra, mert tudta, hogy az majd egyszer akár egy egész mandátumot is érhet neki a parlamentben.

2021. okt. 28. 10:38
 14/16 anonim ***** válasza:
Mert olyan mértékű befizetéseik vannak a magyar adórendszerbe, hogy ez nekik ezért automatikusan jár! :DDD
2021. okt. 29. 09:48
 15/16 anonim válasza:
Én személyes véleményem szerint hatalmas hiba hogy szavazati jogot adtak nekik. Félre értés ne essék én tisztelem a magyar embereket de a kint élő emberek nem itt dolgoznak nem fizetnek adót és a többségük nincsen tisztába a jelenlegi árakkal és fizetésekkel sem ezen felül ha megszavaznak egy rossz pártot ami feljebb viszi a az árakat és tegyük fel hogy akkora gazdásig csődöt okoz hogy az ország majdnem bele döglik az a kint élőket semmilyen módon nem fogja befolyásolni én sem szólok bele más ország ügyeibe ne hogy már olyan emberek döntsék el hogy mi legyen ebben az országban akik nem is vesznek részt az ország életében. Ha annyira akarnak szavazgatni akkor lehet ide költözni már pár éve nyitva vannak a határok és munka erő hiány is van szóval aki annyira haza akart jönni az tudott élni a lehetőséggel.
2021. nov. 10. 18:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Én csak, azt nem értem, aki nem itt él/adózik, az hogy az anyjába érzi azt jogosnak, hogy ránk szavazza ezt a köztörvényes bűnöző bandát?! Annyi eszük sincs, ha kint kell dolgozniuk, az a fidess miatt van?! Komolyan nem értem, hogy felnőtt emberek, hogy lehetnek ennyire h.ülyék?!
2022. jan. 3. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!