Ma voltam a suliban, a tanár azt hajtotta, hogy milyen kicsi nép vagyunk, nem érünk semmit, ha megtámadnánk az USA-t game over stb, nektek mi a véleményetek?
"Magyarországnak 1000 évig kellett próbálkoznia az egyre jobban kiteljesedő kudarcért."
Ezalatt az ezer év alatt azért volt párszor meghatározó ország Magyarország.
"Engem nem érdekel, hogy mi lesz Magyarország sora, lesz.arom, a saját sorsom engem jobban érdekel. Egyszer élek, és nem azért, hogy mások eszméit szolgáljam, hanem azért, hogy ÉN jól éljem le ezt a rövid időt, és az én eszméim szerint éljek."
Senki sem tart vissza, ha csak mocskolni bírod ezt az országot, keress jobbat.
"Aztán ha valaki lemer önzőzni nézzen magába, és tegye fel magában a kérdést: Én önzetlen vagyok? Egy csövesnek se dobna senki pénzt, ha az megrugdalná az embereket."
valamilyen szinten mindenkiben van önzőség, de egy csövesnek (mi) adhatsz te (IMF) akármennyi pénzt, csak a maga erejéből tud kiemelkedni a mocsokból, ahhoz pedig önzőnek és céltudatosnak kell lenni, nem a többi csöves (környező országok) lelkét ápolni.
"Mellesleg nem fogok meghalni egy képzeletbeli kerítésért, amit egyesek országhatárnak neveznek."
Erre senki nem kér. De ha kimászol a kerítésen, amikor nehéz bent, akkor eszedbe ne jusson visszamászni, amikor majd jó lesz.
Az ország mi vagyunk. Nekünk kell azért izzadni, hogy itt jó legyen. Ennek gyümölcseit csak aztán élvezhetjük. Nem repül a sült galamb senki szájába.
Nyáron voltam kinn Kanadában... ott töltöttem pár hetet és ez idő alatt összebarátkoztam pár velem egykorú emberkével (18-19). Körülbelül 5 perc beszélgetés után hamar rátértek a lényegre, idézem:
"Abban az országban tényleg sok a gipsy? Miért nem zavarjátok el őket?"
Csupán szemléltetni szerettem volna, hogy egy külső személy mit gondol az országunkról. Ezek vagyunk mi.
a tanárod egy nyilvánvaló tényt közölt! az USA-t jelen pillanatban nálunk nagyobb hatalmak sem tudnák legyőzni! nem értem ez miért egy példa töriórán! ezzel semmit sem szemléltet! Amúgy igazad van, hogy valóban nem kell lenézni a saját országunkat ez 100%-ban támogatandó! viszont nem kell átesni a ló túlsó oldalára, már ha érted mire gondolok! (nagyhatalom lehetnénk itt Közép- Európában stb.) Roosevelt amúgy úgy jön a keleti Fronthzo, hogy ő volt akkoriban az USA elnöke, tehát vmilyen szinten kapcsolata/szerepe van a háború alakulásában!
"ne menjünk a töri részébe" lol ezt nem értem, most akkor töriórán voltál vagy nem vagy mi van? :D
Amúgy ha te ezt túlzásnak érezted nyugodtan tehetsz panaszt az ofőnél, de sztem inkább hagyd meg magának a tanárodat, mivel úgysem tudsz ellene többet tenni az előbb elmondottaknál!
Nem töri órán volt.
""Abban az országban tényleg sok a gipsy? Miért nem zavarjátok el őket?"
Igazuk is van, de a kanadaiaknak volt annyi eszük (sajnos), hogy nem engedték be az orkokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!